Liceenii chinezi, fascinaţi de Ştefan cel Mare


        Chiar dacă au trecut 30 de ani de cînd filmul „Ştefan cel Mare” a fost introdus în China, pelicula continuă să fascineze. Chiar şi elevii de liceu din această ţară continuă să îl îndrăgească.

În data de 15 ianuarie, Liceul „1 Octombrie” din Beijing a organizat a doua ediţie a „Zilei României”, în acest an, subiectul manifestării fiind tocmai personalitatea Sfîntului Ştefan cel Mare. Un grup de elevi chinezi au dublat cu talent vocile cunoscuţilor actori Gheorghe Cozorici, Anna Szeles sau Iurie Darie, cei care au interpretat personajele principale ale filmului.

Comparativ cu prima ediţie, cînd au fost prezentate multe materiale filmate, manifestările din 15 ianuarie au fost organizate chiar de către elevi, anunţă Radio China Internaţional.

Aceşti elevi provin din Departamentul de Învăţămînt Internaţional. Fu Jia, elevă din anul 2 al ciclului II este responsabilul grupului de creatori. Ea a arătat că ei au dedicat mult timp studierii culturii române. „Am început acum două luni să facem pregătiri. Am folosit aproape toate mijloacele pentru găsirea informaţiilor despre România. Am căutat pe internet. I-am întrebat pe profesori”.

Colegul său, Zhu Shilin, participant la pregătiri, a spus, citat de Radio China Internaţional: „Aşa cum spune un proverb chinezesc, a prezenta un minut pe scenă necesită eforturile de zece ani. Pentru această activitate am învăţat mult. Dar, în acelaşi timp, cred că este o bună metodă de studiu”.

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Liceenii chinezi, fascinaţi de Ştefan cel Mare

  1. cineva zice:

    Bine ca il apreciaza chinezii pe Stefan cel Mare ca la noi o sa ajungem sa nici nu stim cine e … traiasca manelismul si jmekerii de jmekeri !

    • rasfatzika zice:

      La noi deja tot mai putini stiu cine a fost Stefan cel Mare. Daca intrebi citiva tineri ai putea avea neplacuta surpriza sa afli ca Stefan cel Mare este numele unui bulevard in Bucuresti. Ca sa nu mai zic de siliconate, care ar putea crede ca Stefan este un nou barosan pe care ele nu au apucat – scuza-mi cuvantul – sa il cunoasca.

Lasă un comentariu