Vital Energy – Infuzie de plante.


Ştiţi reclama aceea la detergent în care femeile sunt învăluite de flori? Cu siguranţă.

Aceeaşi senzaţie de învăluire, de evadare din cotidian într-o lume parfumată, exotică, îndepărtată, am avut eu când am deschis punga cu ceai Vital Energy, produs de Forsman Tea şi distribuit în România de Tea World.

Acum, că v-am stârnit curiozitatea, să vă spun ce conţine acest amestec de plante cu aromâ înnebunitoare dătătoare de chef de viaţă: un amestec din ceai de plante din muira puama, Yohimbina din scoarţă, hibiscus şi frunze de eucalipt cu gust de ulei de gutuie.

Arborele de muira puama mai este denumit şi „lemnul potenţei” este un copac mic, care creşte în pădurile ecuatoriale din Brazilia. Este consumat, de obicei, de către amerindienii care trăiesc în preajma fluviilor Amazon şi Orinoco, părţile utilizate ale acestui copac fiind rădăcina şi scoarţa.

Este indicat ca adjuvant în astenie generală şi sexuală, inferitilitate, depresii, stres şi sindrom premenstrual.

Yohimbina este un alcaloid pentaciclic, ce are la bază nucleul de yohimban. Ea se extrage din scoarţa arborelui Corynanthe Yohimbe. Are efect asupra sistemului nervos simpatic, contrar adrenalinei.

Pentru preparare se pune o linguriţă de ceai la o ceacşă de apă fierbinte şi se lasă la infuzat 5 până la opt minute.

Preţul este convenabil, 50 de grame din acest ceai costă 12,50, iar cantitatea de plantă ajunge pentru 20 de căni de infuzie.

Ceaiul are un gust acrişor, de la hibiscus, însă nu aceasta este nota dominantă. Gustul este complex, un buchet de senzaţii şi arome, care se schimbă o dată cu răcirea ceaiului.

Cum eu obişnuiesc să beau ceaiurile neîndulcite, nu vă recomand să îi adîugaţi zahăr sau miere, pentru simplul fapt că aşa îi veţi simţi cel mai bine gustul.

Ceaiul poate fi comandat de pe site-ul teaworld.ro, accesând secţiunea „Cum cumpăr„.

Notă: informaţiile despre muira puama şi yohimbe sunt preluate din spaţiul virtual.

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu