Amenintarile in Romania – teroarea – arma politica sau politica in sine?


Am stat mult pe ganduri pana sa scriu acest post. Poate si pentru ca nu imi vine sa cred ca, la 21 de ani, de la caderea regimului comunist, metodele de eliminare a celor care nu sunt pe placul Puterii au ramas identice: amenintari, intimidari, santaj.

Presa opozanta regimului Basescu este supusa unor presiuni, jurnalistii sunt amenintati, iar unii dintre invitatii lor in emisiuni primesc mesaje cel putin dubioase.

Realizatorii emisiunii Ora de foc de la Realitatea Tv, emisiune suspendata fara motiv, dupa cum spun chiar Oana Stancu si Adrian Ursu, protagonistii sai, au trecut printr-un moment destul de delicat intr-o seara cand unul din invitati a primit pe telefonul mobil un mesaj de amenintare in limba engleza. „Unul dintre invitati mi-a intins un telefon pe care scria „In curand iti sam foc!” (…) Era in engleza, a declarat Oana Stancu, citata de A1.

Joi seara, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gadea a declarat ca „Ar fi multe lucruri pe care as putea sa vi le spun cu privire la diverse chestiuni: amenintari, presiuni, care mi s-au intamplat in ultima vreme. Nu o fac – sau o voi face – decat atunci cand voi considera ca, pur si simplu, nu se mai poate, pentru ca nu mi se pare corect sa pozam in eroi sau lucruri de felul acesta. Ne-am asumat si vom merge pana la capat. (…) …ca ar fi mai bine sa nu. Presiuni probabil ca vor mai fi”, a adaugat Gadea, referindu-se si la revenirea, de data aceasta, la Antena 3, a jurnalistilor Oana Stancu si Adrian Ursu.

Mai mult decat atat, Dan Voiculescu, vicepresedintele Senatuului, noteaza, intr-o postare pe blogul personal, ca a primit un sms prin care era instiintat ca „nebunul”, probabil Basescu, „a dat ordin sa fiti accidentat definitiv”.

Nici Victor Ponta, presedintele PSD, nu a scapat de amenintari. „In concluzie, nu tac si nu ma intorc din drum orice imi fac; o s-o tin asa cat timp ei o sa faca pe surzii cand le spunem toti ca au furat si au distrus tara prea mult!”, sustine Ponta.

Astept cu interes si curiozitate ziua si clipa – asta ca sa fiu precisa (sic!) cand Mircea Marian, Horia Ghibutiu, Ioana Lupea, Robert Turcescu, Andreea Pora se vor plange ca se fac presiuni asupra lor. Ca sunt amenintati, hartuiti si intimidati.

A nu se intelege ca doresc raul cuiva. Este doar o parte dintr-un experiment stiintific: in acelasi mediu – jurnalismul romanesc – se petrec evenimente reprobabile. Intrebarea este: care este frecventa cu care aceste fenomene se produc si care sunt factorii ce le declanseaza? Retoric, nu?

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Amenintarile in Romania – teroarea – arma politica sau politica in sine?

  1. Eu doresc raul lui Basescu, lui Udrea si tuturor criminalilor astora nenorociti 😀

Lasă un comentariu