Peripeţiile bravului locotenent Alexandru.


În urmă cu nişte zile – nu stau să dau search acum pe net să fiu „precisă”, în rândul manifestanţilor din Bucureşti îşi făcea apariţia un personaj desprins, parcă, dintr-o piesă de teatru. Tânăr, plin de elan, de virtuţi, neînfricat, gata să se sacrifice şi să sufere orice pedeapsă în numele dreptăţii, tânărul locotenent Alexandru a căştigat rapid un capital de popularitate uriaş.

Televiziunile nu au ratat momentul şi l-au arătat naţiei pe acest om care, iată, are coloană vertebrală şi luptă pentru neatârnarea neamului. Pentru câteva clipe, m-am simţit la ora de istorie din clasa a patra, atunci când învăţătoarea ne vorbea despre istoria neamului şi bravii ei reprezentanţi.

Treptat, însă, a început să îmi displacă tânărul în cauză. Întâi, pentru că l-am crezut naiv şi, asemeni corbului din fabulă, gata să cânte să ne „încânte” cu glasul său. Mai apoi, am crezut că este pus de cineva – şi susţinut, evident, să fie actor într-o piesă prost regizată.

Ceea ce s-a şi adeverit. Păcat că oamenii care suportă temperaturile extrem de scăzute din Piaţa Universităţii sunt batjocoriţi de asemenea personaje sinistre care fac jocuri murdare şi târăsc în noroi democraţia, libertatea şi curajul.

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Peripeţiile bravului locotenent Alexandru.

  1. codin zice:

    Rasfatzyka are fler. Descele batrane ale ostirii au cautat cu dibacie si au gasit un crudac labil psihic numai bun de aruncat in Piata Diversiunii. Vai de capul lui. Si de-al nostru…Piata Edepedenti, devenita azi Piata Ambiguitatii, e cel mai reusit carnaval dedicat comemorarii a, fix, 100 de ani de la moartea nemuritorului Caragiale! D-aia zic si eu intr-un glas cu boborul: Bravos natiune, halal sa-ti fie, si jos iscalit in original, Galibardi. Codin i

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s