Profesorii se alătură demonstranţilor


 Azi au ieşit să protesteze, în faţa Ministerului Educaţiei, şi dascălii. Trebuie să recunosc că, după ce românii, în general, începuseră să crească în ochii mei ca urmare a consecvenţei întru protest, acum şi cadrele didactice încep să se vadă altfel. Nu ca o masă uşor de manevrat şi de speriat, o turmă docilă căreia, atunci când i se administrează „corecţii” de genul scăderi salariale, i se împrăştie oile, fiecare pe la şcoala sa.

Inspectoratele şcolare au anunţat deja inspecţii, în perioada următoare. Şi ştim cu toţii că aceste unităţi de control sunt conduse de bravi membri ai Partidului Democrat Liberal. Nu mai este un secret pentru nimeni că Inspectoratele Şcolare sunt pline de rude şi prieteni portocalii, care nu au alt scop de cât servirea unicei cauze ce îi ţine împreună: producerea banului.

Mi-e scârbă să văd cum portocaliii urlă cât îi ţin bojocii că protestele nu sunt decât nişte „reprezentaţii” jalnice puse la cale de Opoziţie.

Tupeul inimaginalbil al acestor oameni, care, lăfăindu-se în bani, au pierdut orice legătură cu lumea reală – acolo unde lumea moare de foame, de frig şi de indignare – nu are limite. Cadrele didactice nu au ieşit în stradă doar din dorinţa de a face mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi. Nici din dorinţa de a fi filmate sau fotografiate. Nu. Au ieşit să îşi strige durerea, lipsurile, să arate lumii mizeria în care sunt nevoiţi să îşi ducă zilele.

Aş putea fi acuzată că acum ţin partea cadrelor didactice, după ce, în unele posturi anterioare, am criticat sistemul de învăţământ şi pe cei care îl populează. În acest caz, voi da o explicaţie – prima şi ultima – atunci am criticat specimenele pe care mulţi reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare, dar şi conducerea unităţilor de învăţământ – ghici ciupercă ce culoare au şi aceştia? – i-au „băgat în pâine”, chiar dacă sunt semianalfabeţi.

Cu siguranţă, jandarmii vor bate şi câţiva profesori. Pentru că, nu-i aşa? Ordinul se execută, nu se discută. Pe de altă parte, cadrele didactice trebuie să se aştepte de acum înainte la presiuni din partea conducerii unităţilor de învăţământ şi Inspectoratelor Şcolare. Dar, cel mai important, oamenii cinstiţi trebuie să fie atenţi la semianalfabeţii despre care am spus mai sus. Turnătoria este un modus vivendi pentru ei… Şi cum altfel să îşi justifice prezenţa în şcoli?

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s