O, ce veste minunată! Da? Ce veste? Promoţii undeva? Mâncare gratis?


Se apropie Crăciunul, Sărbătoarea Naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos. Puţini mai sunt, însă, cei care îşi amintesc asta. Acum media şi restul lumii îl sanctifică pe Moş Crăciun care aduce daruri. Aţi fost cuminţi? Vine Moşu’. Nu aţi fost cuminţi? E de rău, fiindcă bătrânelul îmbrăcat în roşu nu mai vine pe la voi.

Şi, cum Moşul este în pas cu economia mondială, evident, anul acesta are buget de criză. Aşa că este posibil să aducă mai puţine daruri, fiindcă finanţele sale sunt limitate.

Moş Crăciun este o instituţie. Mai tare decât FMI, Banca Mondială şi Casa Albă. Este Zeul Iernii, căruia toţi trebuie să i se supună. Cuminţenia despre care se tot face vorbire este doar o formă de supunere în faţa Moşului.

Şi totuşi, în data de 25 decembrie se naşte Mântuitorul Lumii. Chiar atât de puţin a început să însemne acest lucru, în raport cu societatea de consum? Devoratori şi devoraţi, oamenii au devenit nişte animale pentru care poleiala globului şi lucirea beculeţelor din brad este izbăvirea de tot răul. Din păcate…

„O, ce veste minunată!” este titlul unui frumos cântec de Crăciun care vorbeşte tocmai despre bucuria Naşterii Domnului într-o iesle săracă, nu în clinici de lux, aşa cum preferă să aducă pe lume copii tot mai mulţi români îmbogăţăţi peste noapte. Peste noaptea inconştienţei celorlalţi români şi peste noaptea ignoranţei crase a aceleiaşi populaţii.

„O, ce veste minunată” nu înseamnă logo-ul unor promoţii la drujbe, maşini de tuns iarba, salam de soia sau toilet paper cu aromâ de cafea – ce trezeşte spiritul şi relaxează burta. Nu, înseamnă ce am spus câteva rânduri mai sus. Şi mai înseamnă asta…

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s