Pofta de porc şi şantajul emoţional


Lume, lume, s+a deschis sezonul emisiunilor şi ştirilor lacrimogene, despre pensionari săraci care nu au ce pune în gură de Sărbători. Babele îşi frâng mâinile, spun că nici la căldură nu dau drumul, că e scump, iar de bani de carne de porc pentru Sărbători, nici nu poate fi vorba!

Alţi cetăţeni speculează cu vârf şi îndesat spiritul acestei perioade şi se dau în stambă, afirmând public că ei se omoară fiindcă nu au ce băga la maţ de Sfintele Sărbători. Este cazul recent al unui bărbat parcă din Mehedinţi, prezentat de Antena 3, care a trimis o solicitare prefectului prin care cerea să fie eutanasiat că e prea sărac. Dincolo de pojghiţa subţire de dramă a situaţiei, rămâne mizeria umană, omul nefiind altceva decât un şantajist ordinar, probabil mare turnător pe vremea lui Ceaşcă şi care speră, acum, să treacă de Crăciun şi Anul Nou cu burta plină fără să cheltuiască nici un bănuţ.

Mă întreb, uneori, dacă românii sunt atât de săraci precum se zice sau dacă, dimpotrivă, ipocrizia este la cote inimaginabile. Oameni în sutană fac averi impresionante, iar personaje precum cel deja pomenit preferă să dea bani popii şi să urle că e sărac.

Ţară de jeguri ordinare, vă meritaţi soarta! Râvniţi la porcării – că tot vorbeam de porc – şi uitaţi că sunteţi şi ceea ce mâncaţi!

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s