Protest


Noi ştim că mulţi dintre decidenţi se tratează în străinătate şi că cei ce se internează în România o fac doar după ce folosesc firul scurt cu direcţiile spitalelor. Din fericire, nu despre acest gen de pacienţi dorim să vă vorbim: aceştia sunt, ca să zicem aşa, rezolvaţi.

 Dorim să vă atragem atenţia, însă, asupra majorităţii alegătorilor dumneavoastră. Aceştia nu au nici cum să plece să se trateze în străinătate şi n-au acces nici la firul scurt la care răspund direcţiile spitalelor. Aceşti pacienţi sosesc la camerele de gardă fără avertisment, aşa cum este normal, de altfel, unde întâlnesc echipe incomplete de medici şi unde sunt investigaţi, de cele mai multe ori, cu echipamente care nu respectă standardele elementare ale anului 2011.

 Vă atragem atenţia că medicina se practică numai cu medici şi că, în aceste condiţii, decizia dumneavoastră de a NU debloca posturile din sistemul sanitar nu este altceva decât o invitaţie adresată tuturor categoriilor de medici de a părăsi ţara. Menţionăm că, prin atitudinea dumneavoastră nu numai că privaţi pacienţii români de investigaţiile şi tratamentele necesare în ţara lor, dar, totodată, nu faceţi altceva decât să risipiţi investiţiile prin care Universităţile şi Facultăţile noastre de Medicină au „produs” personal medical cu înaltă calificare. În context, beneficiarii acestor investiţii sunt spitalele occidentale, la care tot mai mulţi români fac apel, dar bănuim că nu aceasta a fost politica de sănătate pe care aţi avut-o în vedere când aţi luat hotărârea nefastă de a bloca posturile din sistemul sanitar.  

 Vă atragem atenţia că medicii sunt conştienţi că sunt prea puţini pentru a conta în calculele electorale şi vă mai atragem atenţia că medicii n-au făcut nici greve, nici demonstraţii de protest, aşa cum au făcut-o colegii lor din Franţa şi Germania, de pildă. Dacă vă întrebaţi vreodată de ce n-au făcut-o, ar trebui doar să solicitaţi ministerului de resort să vă informeze asupra numărului certificatelor de conformitate pentru practica în străinătate. Vă atragem atenţia că doar aşa veţi putea să constataţi efectele politicii dumneavoastră, echivalentă conform celei mai elementare aritmetici, cu stoparea accesului la sănătate a pacientului român.    

Vă atragem atenţia, în final, asupra consecinţelor sociale determinate de demersul dumneavoastră. Acestea au corespondenţe istorice cu care, suntem absolut convinşi, un Profesor de Drept Constituţional nu poate decât să fie prea bine familiarizat. 

dr. Chirculescu, Federatia Sindicatelor Libere Dr. Ioan Cantacuzino 

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s