Kelemen Hunor: UDMR nu acceptă compromisuri la Statutul minorităților


Sursa: Evz.ro

UDMR nu va face niciun fel de compromis în ceea ce privește Statutul minorităților, a anunțat liderul Uniunii, Kelemen Hunor. Potrivit acestuia, UDMR preferă amânarea dezbaterii proiectului până se vor găsi parteneri care să susțină adoptarea lui în forma propusă inițial.

„Nu putem accepta niciun pas înapoi (…), nu are rost să facem compromisuri. În politică trebuie să ai răbdare, trebuie să ai şi consecvenţă, să ai posibilitatea şi capacitatea de a găsi argumente şi parteneri”, a declarat Kelemen Hunor.

„Abordări tensionate”

În ceea ce privește reorganizarea teritorială, liderul UDMR a spus că nu crede că acest proiect se va putea finaliza înaintea alegerilor din 2012, de aceea Uniunea se va axa, în perioada următoare, pe descentralizare.

„Există mai multe voinţe politice care nu se întâlnesc, iar în acest moment eu nu văd acel proiect care ar fi susţinut de marea majoritate a coaliţiei sau de coaliţia în întregul ei şi fără un astfel de proiect e greu să faci o reorganizare”, a spus liderul UDMR.

Nu în ultimul rând, el a adăugat că nu exclude posibilitatea ca discuţiile pe tema reorganizării administrative a ţării să genereze „abordări tensionate” în perioada apropiatei campanii electorale şi chiar o intensificare a „retoricii anti-maghiare” din partea unor politicieni, avertizând, însă, că este bine să nu se deschidă „cutia Pandorei”.

„Eu de fiecare dată am spus: să nu deschideţi cutia Pandorei că după aceea e foarte greu să bagi înapoi spiritul scăpat şi răul produs e greu de reparat”, a afirmat Hunor Kelemen.

Dialog cu USL

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat ieri,  la finalul şedinţei conducerii Uniunii, că formaţiunea va da curs invitaţiei USL la dialog pe tema revizuirii Constituţiei şi a legilor electorale, dar ar dori ca pe această agendă de lucru să fie inclusă şi problema Statutului minorităţilor.

Adoptarea Statutului minorităților, aflat în dezbaterea Camerei Deputaților, a fost amanata pentru toamna, peste vară liderii Coaliției urmând să cadă de acord pe articolele controversate.

 

 

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s