Jurnalişti români, încetaţi cu manipularea si instigarea la ură!


Românul, mai ales dacă e plătit să scrie în presă, crede că orice cuvânt pus pe hârtie devine, automat, lege a lui Dumnezeu şi nimeni şi nimic nu îl pot combate, indiferent de argumentele aduse.

Aşa se întâmplă şi acum, când românaşii noştri fac un adevărat circ şi vor să arate că ungurii doresc să facă mare agitaţie în ţara asta canceroasă. Jurnaliştii români nu ascultă un discurs până la final, nu se uită la esenţa mesajului, ci transformă totul în ştiri de tip senzaţionalist, alarmist, în scopul agitării apelor. Dacă, Domane fereşte, în urma acestor materiale de presă românii şi maghiarii încing o păruială de mama focului, ratingul este asigurat.

Indignarea mea a pornit de un titlu prezent cam peste tot în presa românească, potrivit căruia liderul UDMR, Hunor Kelemen, instigă lumea maghiară să iasă în stradă. Redau mai jos discursul său, pentru a se vedea că, în fapt, Hunor Kelemen propune un dialog şi, apoi, în situaţia în care această cale eşuează, un protest paşnic, democratic. Cum românaşii noştri sunt rămaşi în Evul Mediu – e drept, unii dintre ei au evoluat până la mineriade – nu au priceput ce înseamnă un protest paşnic. Şi nici calea dialogului şi a argumentelor. Şi aceasta deoarece grobianismul nu moare nicicând, mai ales aici, pe acest picior de plai.

„Intenţia noastră este să blocăm acest demers –  cel de reorganizare teritorial-administrativă iniţiat de PDL, n. Rasfatzika – această reformă administrativă şi să folosim mijloace parlamentare, democratice,dialogul, prin Guvern, prin Parlament şi să nu se întâmple ce este preconizat. În cazul în care se trece la o astfel de reformă administrativă, aşa cum în 1968, când Ceauşescu a încercat o reformă administrativă şi au ieşit oamenii în stradă şi a renunţat la acea reformă şi au fost formate cele două judeţe, aşa simt eu, aşa primesc informaţii, şi eu ca lider politic trebuie să ştiu ce gândesc şi ce spun oamenii, nu exclud să iasă oamenii pe stradă. Asta înseamnă un mijloc democratic care se foloseşte peste tot în lume: dacă cineva vrea să protesteze, poate să iasă în stradă, poate să spună ce gândeşte, ce doreşte”, a spus Kelemen.

Din păcate, România nu are cultura necesară şi nici nu este educată în sensul înţelegerii şi aplicării democraţiei. Cât timp se găsesc unii care solicită populaţiei să semneze petiţii în scopul interzicerii vizitei Papei în ţara asta, orice argumentaţie logică, orice demers european este sortit eşecului.

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Jurnalişti români, încetaţi cu manipularea si instigarea la ură!

 1. olahus zice:

  Rasfatzika, pare bine sa te reintalnesc. Da, presa vrea sa exploateze la maxim tot ce tine de temerile romanilor cu privire la unguri. Intr-o zi era un articol in Adevarul de seara. Articolul era despre cea a zis un oficial ungar, era scris ok, dar ghici pe cine pusesera la poza?
  Csibi Barna si flacaii lui, in costumele Szekely Garda si cu steaguri maghiare&arpadiene, in centrul Clujului. Si mesajul gen: In fiecare an, secuii sarbatoresc Ungaria Mare.
  Sa nu innnebunesti de furie si neputinta cand vezi asa o manipulare?

 2. Zadkielix zice:

  Sangele latin fierbe in general….
  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s