B1 Tv lansează operaţiunea „Dentistul” sau cum să te uiţi în gura lui Cozmin Guşă


Pentru mine rămâne o mare enigmă mediatizarea lui Cozmin Guşă, fostul lider al unui partid mult mai mic chiar decât televiziunea de apartament OTV. Una două, ochelaristul este invitat undeva să îşi dea cu părerea ba despre politica românească, ba despre relaţiile ţării noastre cu Rusia şi Republica Moldova, ba despre orice altceva de parcă acest personaj ar fi omniscient.

Recunosc că nu sunt fan Cozmin Guşă, dar acest lucru nu are legătură cu dilema mea enunţaţă la începutul textului.

Recent, acest individ a fost invitat de postul B1 Tv să vorbească. Despre ce? Cum, despre ce? Despre ce am spus mai înainte. Şi despre oamenii cu care a lucrat de-a lungul timpului, vezi Doamne, să facă nişte dezvăluiri. De parcă ar fi fost nu consilierul, ci amanta acelor personalităţi politice, caz în care, după umila mea părere, ar fi reuşit, cu adevărat, să stârnească interesul.

Revenind, Guşă a negat din nou că ar avea vreo atribuţie oficială în staff-ul de imagine a lui Marean Vanghelie, primarul care este şi care vine cu elicopterul, ca un adevărat reprezentant al muncitorimii şi clasei subjugate de burghezi şi moşieri, la nunta fiului unui baron local. Cu toate acestea, potrivit site-ului Ziare.com, Guşă „a admis ca ii mai dă o mână de ajutor primarului Sectorului 5 în „calitate de amic”. Întrebarea este ce face cu cealaltă mână, rămasă liberă când îl ajută pe Vanghelie. Dar răspunsul îl aflăm din textele religioase: să nu ştie stânga ce face dreapta.

Care este trăsătura definitorie a lui Vanghelie, în viziunea lui Guşă? Ei bine, inteligenţa, Cozmin catalogându-l pe amicul său drept „omul politc cel mai inteligent”.

Gigi Becali, în schimb, susţine acelaşi dezvăluitor, în persoana lui Guşă, era, prin 1996-1997, „un băiat umil sub bagheta lui Viorel Păunescu, Hrebenciuc, Taher”.

Şi, cum nici o ştire nu este bombastică dacă nu se pomeneşte numele lui El Presidente del Pais, Traian Băsescu, venise vremea ca Guşă să îşi stoarcă neuronaşii şi să scoată pe gaura gurii ceva şi despre acesta. Căruia îi face o caracterizare cel puţin superficială: „cel mai disciplinat om politic cu care am lucrat vreodată în regim de campanie. Nu improvizează nimic„.

Problema este că acelaşi Guşă i-a fost sfetnic şi lui Geoană, care a pierdut alegerile. Dar despre eşecuri observ că marele analist şi îmbârligător, acest strateg al politicii româneşti, nu vorbeşte. Preferă să îşi facă o imagine de om care lucrează subteran şi ştie toate dedesubturile politicii şi politicienilor autohtoni, un om fără de care campaniile electorale nu ar mai fi decât palide jocuri de copii.

Eu îi recomand acestui „viclean copil de casă”, „copil din flori şi de pripas” să o lase mai moale cu intoxicările şi stereotipiile. Fiindcă, la urma urmei, rating mai mare cu dezvăluiri făcea, cred, Magda Ciumac, autoarea celebrei replici „Talent, vrei talent, tu nebuno, tu??!”

Dacă Guşă este, cu adevărat, ceea ce pretinde a fi, atunci ar fi bine să şi dovedească asta. Dar de la a vorbi şi a-ţi da cu părerea despre cutare sau cutare politician, despre strategiile lui, despre cum ar trebui să se procedeze în politica externă şi până la fapte concrete e cale de mii de ani lumină.

Cozmin Guşă a dovedit, cu vârf şi îndesat, că nu poate manageria situaţia din propria orgadă. PIN dovedeşte acest lucru.

Şi atunci, dacă propriul partid nu şi l-a putut „struni” şi duce pe culmi de progres, ce încredere poate avea cineva să şi-l ia consilier??

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s