UDMR, singura formaţiune politică românească ce nu abdică de la scopurile ei. De ce românii nu pot fi aşa?


De zile bune, presa – indiferent de forma ei – abundă în materiale despre reorganizarea administrativă a României. Sincer, eu cred că acest subiect este o altă diversiune cotrocenistă menită să abată atenţia românilor de la situaţia economică deosebit de gravă în care se află ţara şi şă îl facă pe cetăţeanul de rând să acţioneze şi să gândească emoţional, lovit de un patriotism indus şi de o prostie fără margini. De ce? Pentru că o asemenea reorganizare nu se poate face aşa, cât ai bate din palme şi că, dincolo de gargara prezidenţială că o asemenea reorganizare e bună pentru diminuarea birocraţiei, haosul va fi iminent. Şi, dacă stau bine să mă gândesc, cine are interes să provoace un haos administrativ? Cine are interes să pună în practică zicala: „Morţii se acoperă cu pămînt, viii cu hârtii”?

Atitudinea UDMR în toată această poveste este una echilibrată şi demnă de urmat şi de către politicienii români. Hunor Kelemen, preşedintele Uniunii, a declarat, întrebat de reporterii Adevărul ce va face formaţiunea pe care o conduce în cazul în care Emil Bocva veni în faţa Parlamentului pentru a-şi asuma răspunderea: “Vom vedea ce vom face…Noi ştim ce vom face, dar mi se pare firesc întâi să anunţ partenerii de guvernare şi nu să o fac prin presă. Nu doresc să generez noi tensiuni”.

De câte ori politicienii români au procedat astfel? De câte ori aceştia nu şi-au transmis mesaje mai pe surse sau nu, prin intermediul mass-media?

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la UDMR, singura formaţiune politică românească ce nu abdică de la scopurile ei. De ce românii nu pot fi aşa?

 1. Cata lipsa de obiectivitate poti avea :)) zice:

  Aberezi pe campii si eu in loc sa culeg papadii , am citit ce ai scris.
  Pai , sa vedem, UDMR NU ABDICA DE LA PRICIPII pentru ca indiferent ce trasnaie ar face bazinul lor electoral , este aproape de fiecare data la fel.
  Pe cand Romanii DIN CLASA POLITICA nu au acest lux si trebuie sa stranga voturi cum pot.
  Firesc ar fi sa ne intoarcem la popor sa vedem, vrea sau nu poporul aceasta reorganizare?
  Si daca vrea poporul atunci udmr-ul sa taca si ungurii la fel nu le convine undeva mai la vest e patria mama.
  Daca poporul nu vrea atunci vor ramane acele judete.
  Raspunsul si problema sunt simple. Priveste exemplu SASILOR a cerut cineva autonomie pentru ei?!? Nu pentru ca majoritatea au plecat ca gandul spre glia strabuna , STIIND CA NU AU DREPTUL SA CERA NIMIC DE AICI , iar tara mama e cu multi ani (lumina daca vrei sa zici) inaintea Romaniei.
  Dar Ungaria e alta mancare de peste zi-mi daca mai stii vre-o tara in Europa asta civilizata , care in adancul politicii sale sa duca o politica de subminare a majortatii statelor vecine si VORBESC aici de ROMANIA , UCRAINA , SERBIA , SLOVACIA , si lista ar putea continua , ce au in comun aceste tari? Visul regal al ungurilor precum ca anumite teritorii li se cuvin.
  Ungurii s-au crezut intotodeuna prea despteti , poate si sunt dar intr-o mie de ani ei nu au reusit sa faca ce au facut cazacii si ucrainenii in Bucovina in 100 de ani. Ei vor Transivlania, au dominat-o mult timp dar limba majoritara e ROMANA si nu maghiara…
  Tot ce pot afirma cu siguranta e ca pe vecinii nostri de la Budapesta ii vor astepta cateva suprize odata si odata Soros va pleca la cele sfinte , Papalitatea nu va mai fi asa de infuenta si atunci mai vedem mai discutam.
  Tin sa te anunt ca iti place sau nu va veni si vremea in care vor vorbi armele….fiecare cum isi asterne asa doarme…intradevar momentan Romania nu prea asterne nimic ca matura toti la nivel european cu noi pe jos. Probleme majore au inceput cand actualul presedinte al Frantei , cauta sa vezi ce origini are , a inceput sa faca zambre.
  Vrei sa vorbim de propaganda hai sa vorbim de Soros , de influenta ungara de la Hollywood ,,,,
  Ce insemna sa ai o presa buna conform unui stuidiu facut de o una din firmele lui Soros in 2015 unui din 3 tineri apti de munca din UNGARIA va fi la origine TIGAN….dar ROMANII sunt tiganii europeii……..Cea mai mare cirma organizata e la veciinii din nord si sud la Italieni ,spatiul ex-iugoslav , in Albania etc , dar tot Romanii sperie Europa…si mai vii si spui ca ziariistii nostri de 2 lei si 50 de banii nu stiu ce manevre fac…Cine are interes ca Romania sa fie ponegrita?Franta , Olanda , tarile nordice si vecinii Huni. Restul nu dau un scuipat pe noi pentru ca habar nu au unde suntem.

 2. olahus zice:

  „Si daca vrea poporul atunci udmr-ul sa taca si ungurii la fel nu le convine undeva mai la vest e patria mama.”
  La Vest e patria mama, dar aici, in Ardeal, e patria lor. Ca iti place sau nu.

  „Tin sa te anunt ca iti place sau nu va veni si vremea in care vor vorbi armele….”
  In spatele monitorului multi viteji se-arata. Atata timp cat Romania si Ungaria vor fi in UE si in NATO, nu vei auzi nici o arma, spre frustrarea ta.
  Oricum, vad ca faci o confuzie grava intre autonomie si independenta si intre sustinerea autonomiei si pretentii teritoriale. Arunca un ochi pe aici sa vezi cate autonomii pe criterii etnice are Europa, si dupa aia revino sa dai lectii
  http://maghiaromania.wordpress.com/2010/10/05/autonomiile-inexistente-din-europa-fotografiivideo/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s