Români, vă ordon: treceţi graniţa!


Am căutat şi, din păcate – sau din fericire? – nu am găsit nici măcar trei motive care să mă determine să vreau să rămân în România, să contribui, prin plata taxelor, impozitelor şi şpăgilor la conturarea unui viitor luminos al acestei ţări.

Greaţa care mă cuprinde în fiecare dimineaţă când mă trezesc şi ascult ştirile, disperarea oamenilor din jur care se tem că vor fi aruncaţi în stradă, că îşi pierd locurile de muncă şi că nu au bani să îşi îngrijească sănătatea mă face să sper că trăiesc doar un vis urât din care, poate, mă voi trezi curând.

Dar nu este aşa. Şi nu are rost să detaliez această afirmaţie.

Din păcate, România, ţară aflată, dar neddeclarată oficial în faliment, nu poate asigura nimic pentru sutele de mii de cetăţeni ai săi: nici educaţie, nici sistem sanitar relativ sigur, nici locuri de muncă, nimic, nimic.

Şi atunci, evident, singura soluţie este emigrarea. Oriunde, oricând, românii fiind mulţumiţi să uite că au o diplomă şi să lucreze chiar şi în agricultură, dacă nu găsesc ceva mai bun de făcut, în ţări precum Spania, Italia, Portugalia sau Germania. Banii astfel obţinuţi le permit să trăiască şi să facă şi economii, lucru devenit utopic în România.

Se plânge cineva că românii pleacă în alte ţări, „de soare pline” şi nu se mai întorc? Nu. Şi chiar dacă ar fi aşa, dece le-ar păsa emigranţilor, sătui să îşi şteargă zoaiele şi flegmele cu care angajatorii români îi „tratează”, de parcă ar cere de pomană bani şi nu ar fi vorba să li se plătească munca.

Ne merităm soarta, mai ales dacă stăm la mâna unor îmbogăţiţi peste noapte, din tot felul de speculaţii financiare, oameni care au mai multe schelete în dulap decât se găsesc în tot Cimitirul Bellu la un loc.

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s