Pastele: dezlegare la desfrau si imbuibare?


E Saptamana Mare, iar televiziunile abunda de stiri despre miei, pasca, oua, cozonaci si alte minuni. Evident, nu lipsesc nici extravagantele: oua aurite, cozonac in forma de miel sau oule pe care sunt puse cristale Swarowski.

Lumea a uitat com,plet adevarata semnificatie a acestor zile, cand, in loc sa alergam dupa cele necesare trupului, ar trebui sa ne ingrijim si de suflet. Iisus nu a murit si nu a inviat pentru ca noi sa ne imbuimab si sa spunem peste tot ca, in Saptamana Mare, ne abtinem de la sex, de parca asta ar fi marea problema a omenirii. Nu ma intereseaza daca pseudocantareata Cristina Spatar isi va tine picioarele lipite pana Duminica, la fel cum nu ma intereseaza daca Sanziana Buruiana va face sau nu sex. Mi se pare chiar dezgustator sa aflu ce fac unii sau altii in intimitate.

Dar ceea ce este cu adevarat grostesc este pangarirea acestor zile, cand Mantuitorul S-a sacrificat pentru noi. Nu stiu sa existe vreun paragraf in Noul Testament in care sa fim indemnati la placeri bachice, la desfrau si la alte nenorociri, de parca postul ar fi o inchisoare.

Postul este, in viziunea mea, o stare de spirit. Poti posti si fara sa consumi alimente interzise acum. Oamenii bolnavi, femeile insarcinate, copiii nu postesc. Si asta nu inseamna ca sunt mai pacatosi.

Dar ipocrizia este mare. Acum, asa/zisii crestini bat cruci pana la pamant, tipa ca ei postesc si isi iau o mina de zici ca au asistat la dezastrul din Japonia. Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”.

Sa inteleg ca tocmai aratarea adevarului si a vietii reprezinta un motiv de ipocrizie si prostie?

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pastele: dezlegare la desfrau si imbuibare?

  1. codin zice:

    Dezlegarea la branza, la oua si la peste, pentru unii echivaleaza cu blasfemia de a crede ca il poti minti pe Dumnezeu care chipurile nu ar vedea tot ce faci ci numai ce ii arati tu cu obstinatie de descreierat. Am vazut cum toate janghinoasele si toti jegosii, liotele de jnapani si de calai ai prostitului popor, se inghesuie pe la manastiri dupa salcie in semn ca pana si ostile satanei au trecut de partea lui Dumnezeu…Se implineste Scriptura sub ochii nostri orbi si goi ! Daca s-a ajuns cu dementa pana la a da mita electorala ‘Lumina Invierii’ adusa cu o cursa charter platita de mafia portocalie a fluturelui cap de mort din Suceava Apocalipsa e aproape. Peste asta nu se mai poate trece. Afost atinsa culmea abjectiei. Ne va potopi CEL DE SUS pe toti pentru lasitatea si nesabuinta noastra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s