Explicatii de adormit Mitzura marca Avramescu Catalin


Catalin Avramescu, de la Administratia Prezidentiala este, incepand cu anul 2009, Conferentiar, Facultatea de Stiinte Politice (Universitatea Bucuresti), cursuri de istorie a gandirii politice si teorii ale democratiei, potrivit CV-ului sau de pe presidency.ro.

Necesitatea acestei precizari se va vedea in cele ce urmeaza, deoarece Catalin Avramescu a dat dovada de multa imaginatie.

„Sulfina Barbu a declarat astazi in cadul unui dezbateri pe tema propunerii legislative privind introducerea cotei obligatorii de reprezentare politică a femeilor în Parlamentul României ca puterea politica în ziua de azi este a bărbatului.”, noteaza Romania Libera.

Aceasta propunere legislativa a fost sustinuta si de Catalin Avramescu, care si-a argumentat optiunea astfel: „Miza este foarte mare- miza democraţiei în România, democraţie care nu este echitabilă. Întrebarea este ce înseamnă o reprezentare echitabilă? Nu cred că o reprezentare echitabila este una proporţională. Există ocupaţii care nu atrag femei sau altele nu atrag bărbaţii„, citat de acelasi cotidian.

Evident, eu nu ma ridic la nivelul domnului conferentiar. Pot doar sa ii spun ca exista mai multe tipuri de democratie – conducere a poporului, carevasazica, iar acestea sunt: democratie directa (sistem politic in care populatia exercita puterea in mod direct); democratie reprezentativa (regim politic in care cetatenii deleaga puterea poporului unor reprezentanti pe care ii aleg chiar din randurile lor, pentru a se ocupa de treburile publice), aceasta avand ramificatii: democratia parlamentara si democratia prezidentiala. Asta asa, ca o explicatie foarte subtire.

Afirmatia lui Catalin Avramescu reprezinta o contradictie in termeni. O democratie inechitabila nu exista. Sa inteleg ca e ca o balanta: pe un taler aflandu-se puterea poporului si pe celalalt o dictatura?

Daca vorbea de reprezentativitate in viata politica a femeilor si barbatilor atunci, da, este o inechitate. Un fel de „egalitate, dar nu pentru catei”.

Demersul este bun. Mai ramane de vazut cum se va aplica.

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s