Cine a ingropat sistemul de invatamant romanesc?


Intrebarea mea poate primi instant raspuns. Cadrele didactice ar spune ca toti ministrii care s-au perindat la conducerea Ministerului Educatiei, poate mai putin Marga – dar si aici sunt controverse – si care au experimentat tot felul de reforme fara finalitate. Aeeasi „dascali” mai raspund ca lipsa fondurilor face ca invatamantul sa nu poata fi competitiv si, deci, sa nu obtina performante.

Guvernantii ar spune ca protestele dese ale cadrelor didactice fac ca invatamantul sa aiba de suferit.

Elevii ar da vina pe materia multa, stufoasa si ineficienta, pe accentul pus pe teorie si pe absenta practicii din scoli.

Iar parintii… ei bine, pe tot ce am enumerat deja.

Problema nu este chiar atat de simpla. Dincolo de dramatismul situatiei in care dascalii din Suceava si Botosani se afla acum, raman multe intrebari. Si anume, cati dintre cei care protesteaza in numele profesoilor sunt, cu adevarat, „dascali”? Intrebarea mea poate parea fara sens in acest context, insa fondul este altul. Din moment ce tagma cadrelor didactice este putreda din interior, ce respect mai asteapta sa obtina?

De ce oamenii obisnuiti, care vad de acasa, de la tv, protestele lor si strigatele disperate ca nu le ajung banii, ca ei sunt cei care au invatat generatii intregi sa scrie, ca sunt umiliti etc. ar trebui sa injure Guvernul si sa empatizeze cu aceasta categorie a bugetarilor?

Va propun un mic experiment: mergeti la mai multe scoli din tara, multe de la sate. Stiu, veti spune ca nu sunt cadre didactice suficiente si se apeleaza la suplinitori. Veti fi uimiti de numarul mare al fiilor si fiicelor satului, care nu au nici o pregatire didactica, dar plimba cataloage, dau note si fac poze la inceput si final de an scolar, pozand in cadre didactice. Si mai rau este cand acesti suplinitori isi iau continuitate pe post, sfatuiti de rude deja infipte in sistem si in scoala respectiva. Si, pentru ca acea continuitate nu poate fi obtinuta la nesfarsit, unele suplinitoare aleg brusc sa fie mame. Asa ca raman insarcinate.

Problema este ca aceste lucruri sunt acceptate chiar si de parintii elevilor, csre nu se gandesc ca, astfel, isi „ajuta” copiii sa devina niste impotenti intelectual. Dar vorba aia: „unii cu mapa, altii, cu sapa”.

Cica pestele de la cap se impute. In cazul de fata, tot pestele e putred, e plin de viermi si de larve.

Nu sunt fan al lui Funeriu, nu il vad ca pe un ministru, asa dupa cum ma lasa rece daca le mai ia din salarii cadrelor didactice. Pentru ca, in atari situatii, merita.

Vreti schimbare? Faceti un invatamant de calitate, renuntati sa mai faceti din rahat bici si nu va mai plangeti! Neacceptarea celor care nu au nici in clin, nici in maneca, cu domeniul trebuie sa fie o prioritate! Numai asa veti incepe sa fiti respectati!

Iar distrugerea generatiilor, absenta modelelor – sa fim seriosi, de mult un cadru didactic nu mai este un model -fac ca elevii de azi sa fie masele de manevra ale politicienilor de maine.

Revenind la intrebarea din titlu: groparii sistemului de invatamant sunt minciuna, impostura, reformele incepute si nefinalizate si, desigur, lipsa de deminitate a celor care fac parte din aceasta tagma.

Deci, dragi  profesori? Vreti demnitate? Dati un exemplu tuturor si faceti curatenie in ograda proprie! Aruncati tot ce e de umplutura!

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cine a ingropat sistemul de invatamant romanesc?

  1. viorel grecu zice:

    capitalismpepaine.wordpress.com

    • rasfatzika zice:

      Te rog foarte mult, de acum incolo, daca nu vrei sa ajungi SPAM, sa nu iti mai pui link catre blogul tau aici. Exista alte moduri de a-ti face reclama, dar nu la mine pe blog. In speranta ca ai priceput, iti multumesc pentru intelegere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s