Apendicele Theodor Paleologu


In ultimul timp observ ca incep sa fac execitii de memorie. Asa ca astazi am incercat sa imi aduc aminte de fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu. Ce mi-a declansat aceasta amintire? Cuvantul „pleasca”.

Si, fiindca „amintirile ma chinuiesc, amintirile ma rascolesc”, am intrat, firesc, pe site-ul Camerei Deputatilor, ca doar Paleologu fiul este deputat PDL, platit din bani publici. Acolo, ce sa vezi? Batea vantul. Paleologu nu s-a complicat cu activitatea. Are o singura interpelare din data de 19 octombrie 2009, in care ridica problema pastrarii traditiilor si a situatiei mesterilor populari romani.

Pacat ca „revolutionarul” Paleologu s-a oprit aici.

De atunci si pana in prezent s-a facut remarcat prin gasfele monumentale facute. Luna trecuta, vrand sa para spiritual, dar dand cu bata in balta, Theodor Paleologu l-a atacat pe Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. Redau mai jos vorbele de duh ale acestui pamfletar contemporan si ce-o mai fi el, care a facut referire la faptul ca Oprescu a fost capabil sa expropieze zeci de case de patrimoniu pentru a le demola, insa nu a fost capabil sa expropieze doua monumente aflate in pericol: „Pe de o parte, eşti mare bărbat, mare super-viril, când este vorba să distrugi monumente, dar când este vorba să le salvezi, dintr-odată bărbăţia este bleagă. Și vreau să vă mai spun un lucru foarte interesant, că bugetul actual al Capitalei, pentru un psihanalist, este un document foarte interesant. Este vorba acolo de penetrări, străpungeri și supralărgiri, este deci o retorică a super-bărbăției, dar aş vrea să ştiu unde este această bărbăţie când este vorba de protejarea legii, de apărarea monumentelor. Când am fost ministru am purtat o corespondență foarte bogată cu domnul Oprescu, pentru salvarea a două monumente aflate în pericol, Casa Oromolu de lângă Guvern și Casa Miclescu de pe Bd. KiseleffCotidianul.

Activitatea sa nu se limiteaza la atat. Maine, el va participa, la Suceava, la manifestarile dedicate francofoniei, mai ales ca franceza este limba in care si-a facut el studiile universitare, dar si „limba preciziei intelectuale„, dupa cum insusi a declarat pentru Adevarul.

Astept cu nerabdare urmatorele „perle” scoase pe gaura gurii si din putul gandirii de Theodor Paleologu, fiindca, nu-i asa, „Aici sunt banii dumneavoastra!”

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s