Handicapul de a fi roman si punctum


Traiesc intr-o tara in care, daca eram tigan, cu siguranta, ar fi fost mai bine. Uniunea Europeana nu se ingrijeste de mine, ca roman, ci de rromi, de cei care mananca lebede in Austria, omoara cetateni in Italia si cersesc in Franta.

Sunt programe de incluziune sociala a romilor ca, vezi-Doamne, saracii sunt marginalizati si defavorizati, mai ales ca, daca merg undeva sa se angajeze, lumea ii priveste ciudat in primul rand datorita culorii pielii. Fals. Lumea ii priveste cu reticenta pentru ca tiganii fura, mint si multi sunt mizerabili. In plus, nu au cultul muncii.

Romania insasi este o Tiganiada. Posturile de televiziune abunda in stiri despre tigani, emisiunile cica de divertisment incearca sa amuze poporul folosindu-se tot de tigani, iar Pro Tv-ul face audienta cu filme despre tigani. Deci un adevarat cult tiganesc.

Si, ca tabloul sa fie complet, fratele lui Traian Basescu, Mircea Basescu, s-a inrudit prin alianta cu Bercea Mondial.

Dupa ce Romania si UE s-au preocupat de soarta „bietilor” tigani de-a lungul timpului, printr-o serie de proiecte pe educatie, social si nu numai, iata ca grija pentru acesti „defavorizati” continua.

Guvernul Romaniei,  cel care isi asuma masuri drastice de iesire din criza, prin reducerea salariilor bugetarilor, a pensiilor militarilor si batranilor, va initia, in perioada 2011-2020, un plan de sprijinire a romilor pentru inceperea unei afaceri si/sau obtinerea certificatului de PFA, plan prin care se estimeaza ca se va facilita angajarea a cel putin 40.000 de tigani in piata muncii, potrivit Mediafax.

Frumos, mai ales ca romanasii nostri sunt disponibilizati pe capete!

Nici „fata lui tata”, Elena Basescu, europarlamentar, nu se lasa mai prejos, ea declarand, in luna ianuarie a acestui an, la Sibiu, citata de Mediafax :  „Am subliniat, în anul 2010, necesitatea unui program european care să înglobeze foarte bine tradiţiile şi cultura romilor. Am spus că este nevoie de o strategie europeană pentru problemele romilor. Ei se confruntă cu foarte multe probleme: şomajul, discriminarea, violenţa, accesul redus la educaţie. Am subliniat în multe rânduri că gesturile radicale nu vor soluţiona niciodată problemele cu care se confruntă cetăţenii de etnie romă„.

Suntem minoritari in drepturi, suntem condusi de tigani, cumparam de la tigani – a se vedea situatia marfurilor din piete. Pana cand?

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s