Madam Placinta, si pe fiul tau il tratezi ca pe ceilalti angajati?


Proaspat intrat in campul muncii, Andrei Placinta, fiul senatoarei PDL Sorina Placinta, nu este prea agreat de angajati. Madam Placinta, mama iubitoare i-a gasit odraslei de lucru la un hotel al unei rude, unde tanarul trbuia sa le faca angajatilor instructajul in domeniul protectiei muncii.

Din pacate pentru tanarul „emininche”, angajatii nu au mai venit la cursuri atunci cand au vazut cine ii va instrui. Pacat. Eu cred ca voiau, de fapt, sa vina, dar Pesedeii, peceii si liberalii i-au fortat sa renunte, altfel nu imi explic reactia oamenilor.

Mai mult decat atat, tanarul Placinta poate a invatat direct de la madam senator cum trebuie facuta protectia muncii.

In urma cu ceva timp, dupa ce preluase Confectia Rm. Sarat, impreuna cu Stefan Sobota, Soina Placinta declara „prioritatea noastra sunt oamenii”. Fapt dovedit din plin mai tarziu. Iata ced scria deputatul PRM de Buzau, Mircea Costacher, in anul 2006, intr-o interpelare adresata lui Gheorghe Barbu, Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale de atunci:

”Situatia pe care v-o prezint astazi este cea a fabricii de confectii din Ramnicu Sarat, judetul Buzau, cumparata in urma cu doi ani de societatea Sorste din Focsani ai carui actionari sunt Sorina Placinta si Stefan Sobota. Acestia manifesta un dispret total fata de muncitori tratandu-i, pur si simplu, ca pe niste sclavi pe plantatie. Le interzic drepturile sindicale, refuza incheierea contractului colectiv de munca, nu le platesc orele suplimentare prestate in timpul saptamanii , precum si sambata ori duminica, ii inchid in hale obligandu-i sa stea dupa program pana cand doresc ei sa le deschida usile, ii platesc batjocoritor de prost, iar pe cei „indisciplinati”, adica pe aceia care indraznesc sa-si ceara drepturile legale conform Codului Muncii, ii muta disciplinar la Focsani.

Nu tin cont de studiile salariatilor si se plang fara jena ca ei, patronii, au copii de intretinut (sublinierile imi apartin – n. R.) cu mari cheltuieli la scoli in strainatate, insultandu-i pe tinerii ingineri pregatiti in tara, pe care ii jignesc, ii desconsidera si ii platesc cu salariul minim pe economie.

Se fac presiuni pentru retragerea lor din sindicat, ajungandu-se la 460 de sindicalisti din 1000 de angajati.

Prin urmare, va rog sa dispuneti verificarea celor semnalate si masurile legale pentru remedierea situatiei”.
Raspunsul acestei interpelari il puteti citi aici.

In concluzie, traim intr-o tara bananiera. Cei care au bani si sunt slugile Puterii taie si spanzura, in timp ce restul sufera si asteapta ca roata sa se invarta.

„Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea”. Immanuel Kant.

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s