Cand ghebele se dovedesc otravitoare…


Ani de-a randul, au putut fi vazuti la tv tipand cat ii tineau bojocii ca drepturilem muncitorilor sau ale altor categorii de bugetari sunt incalcate, au cerut demisia Guvernului si au batut cu pumnii in masa la diverse talk-show-uri. Este vorba despre liderii de sindicat, care s-au dat, ani la randul, niste Alba ca Zapada, drepti, cinstiti si, mai ales, preocupati de soarta semenilor.

In tot acest timp, ei, imaculatii, aveau grija sa isi ia partea leului si sa puna la saltea sume de bani frumusele, cu care sa isi asigure un trai lipsit de griji, precum si hrana necesara urlatului in piete. Ceilalti, pe care ii reprezentau, plangeau cand le erau incalcate drepturile, cand le erau reduse sporurile si salariile si se gandeau cu groaza la ziua de maine, cand copiii le vor cere bani si paine, iar ei vor strange, neputinciosi, din umeri.

Exemplele liderilor cu burdihanul plin sunt multe. Deunazi, la iveala a iesit cazul lui Vasile Marica, un om sarac si cinstit, seful Sed Lex, sotul sotiei sale, director in Ministerul de Finante, care a fost acuzat ca a primit spaga 20.000 de dolari.

Cum nici unul din sefii de sindicat nu este fara de prihana, Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, a sarit ca ars si a declarat, potrivit Realitatea: „Ca şi preşedintele de federaţie sindicală nu mi-am depus declaraţia de avere şi de interese. Am comunicat şi ANI acest lucru, legea în sine este un abuz şi o încălcare a drepturilor fundamentale legate de libertatea sindicală.În calitate de reprezentant al aliaţilor în Consiliul de Administraţiei al Societăţii Române de Radio, mi-am depus declaraţia de avere şi de interese. Nu ştiu în ce sens face ANI observaţia, în acest sens. Ca şi preşedintel de Confederaţie, aştept amenda pentru că deja am depus o plângere la Organizaţia Internaţională a Muncii, legată de abuzul pe care statul român o face legat de problemele fundamentale. Era de aşteptat această decizie, mă mir cum de nu ne-au dat la DNA ca să ne aresteze, întrucât relansarea economică a României şi situaţia de criză este datorită liderilor de sindicat, nu datorită guvernanţilor, a jocurilor politice, a corupţiei. Dacă nici asta nu este suficient, trebuie împuşcaţi măcar o parte dintre lideri”.

Carevasazica, toti arunca pisica moarta dintr-o curte in alta, mai ceva ca intr-un meci de fotbal.

Cine are de pierdut din acest meci? Evident, tot amarastenii, ca doar nu liderii de sindicat, care dau din gura si strang bani buni, nici guvernantii, care pot, la un simplu click sa ii bage la apa pe sindicalisti. Astfel, cercul vicios si viciat se inchide, nimeni nu pierde, nimeni nu castiga, in afara televiziunilor, radiourilor si ziarelor, care au de rumegat niste declaratii pe care le transforma in stiri.

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s