Despre « scurgerea » timpului by Zadkielix alias D.M


Cred că ar trebui să ne mirăm de unde există atâta şi atâta dezinformare,cum anume ni se direcţionează, cum anume se împarte timpul, sau  de unde scorneşte te-miri-cine ce ipoteză de lucru, sau ce raport ar fi probabil, sau ce descoperire cu tentă de SF există în Kiribati sau Insula Capului Verde etc…

Bineînţeles…toate sunt ipoteze de lucru, multitudinea rezultatelor sau eficienţa lor scade de-a dreptul dramatic, numai când reuşim, observăm fenomenul !

De aceea, problema « scurgerii » timpului, a disoluţie mă fascinează ! Ca un veşnic inadaptat, ce un rebel feroce şi extrem de indolent în raport cu mincinoasele şi total lipsite de valori, cu respectul acordat oamenilor de valoare ce încearcă şi chiar reuşesc adevărate minuni,în domeniile cele pasionează inteligenţa şi spiritul, ar trebui să ne gândim la un fel de masă rotundă, la o dezbatere legată de întrebarea, pe care, tot mai mulţi oameni sunt efectiv măcinaţi în ultimul timp-«  Oare se scurge timpul mai repede ca înainte? »

Multă lume a căzut în plasa acestor pseudolichele, a propagandiştilor New Age care susţin că în anul 2012 se va întâmpla ceva deosebit, de genul intrarea într-un nou nivel de existenţă, în care ne vom transforma în fiinţe energetice de lumină, iar fenomenele care se petrec acum, printre care şi scurgerea tot mai accelerată a timpului, ar fi semnele apropierii acestui eveniment epocal.

Fără să devin o metamorfoză caricaturală a personajului biblic Toma Necredinciosul, Apostol al Domnului Iisus Hristos, am totala impresie că această ipoteză e numai bună,tocmai ce anume lipseşte, în vreme de criză, la o discuţie cu pretenţie…chiar şi la o nevinovată bârfă.

Ideea accelerării timpului şi semnele care prevestesc intrarea omenirii într-o nouă eră sunt tratate pe larg în cartea lui Gregg Branden  « Trezirea la punctul zero » (Awakening to Zero Point : The Collective Initiation). Am răsfoit-o timp de câteva ore, dar nu m-a convins !

La început am fost fascinat de acest subiect, dar mai apoi am constatat că este practic o “abureală” propagandistică pro globalizare, acest lucru fiind confirmat şi de alte articole de pe Internet.

Unul din argumentele accelerării scurgerii timpului, folosite în carte este creşterea frecvenţei de rezonanţă a Terrei, numită şi rezonanţă Schumann, de la 7,83 Hz cât era în mod normal la 13 Hz. Acest lucru, în opinia lui Gregg Braden ar fi dus la scurtarea zilei terestre de la 24 de ore la numai 16 ore şi acest lucru va continua până în 2012, când se va ajunge la timp zero (oprirea timpului).

Aberaţie SAU NU, CA UN NESPECIALIST nu prea îmi pot da seama dacă ştiu ce ar fi cu … rezonanţa Schumann.

Cercetând cu oarecare superficialitate subiectul am descoperit ceva ! Anume că, aşa cum se cunoaşte de ceva secole-frecvenţa de rezonanţă a pământului este direct legată de circumferinţa sa, mai precis este calculată în funcţie de aceasta şi timpul necesar undelor electromagnetice pentru a se deplasa în cavitatea formată de suprafaţa pământului şi ionosferă. Cum aceşti parametri nu s-au schimbat deocamdată, deci nici frecvenţa de rezonanţă nu s-a schimbat.

Dar nu v-aţi întrebat niciodată cum ar fi timpul, real măsurabil, cronologic !

Fără a deveni special am totoala convingere că ceea ce denumim noi … « timp » este mai mult o realitate psihologică, ce ţine mai mult de fiinţele vii şi conştiinţa umană decât de toate fenomenele fizice.

Și acum aş avea pentru dumneavoastră următoarea propunere.Imaginaţi-vă că aţi avea capacitatea de a controla, pentru o zi timpul,cu o anumită condiţie- să vă întoarceţi exact din clipa din care aţi experimanta ! Ȋn sensul că, dacă până şi Creatorul ne-ar lăsa liberi, cum am reacţiona ….ştiindu-ne stăpâni ?

Ce anume v-ar îmbia ? Trecutul, prezentul sau viitorul ? Fiecare e liber a imagina şi a crea propriul univers, a-şi defini propria identitate!

Iar acum, la revenire, cum anume s-ar percepe mediul ambiant, timpul etc ?

Acum există, cu siguranţă, printre dumneavoastră şi voci ce ar susţine teorii conform cărora, mulţi le-ar da importanţă, atenţie…de genul « Pentru ca timpul să se scurgă mai repede, din punct de vedere fizic, ar trebui ca ceasurile şi orice alt dispozitiv de măsurare a scurgerii sale, să se mişte mai repede; limbile ceasurilor clasice ar trebui să se mute mai repede, la fel şi digiţii ceasurilor electronice, sau nisipul din clepsidre. »

Evident că acest lucru nu se întâmplă.

Faptul că orele, zilele şi anii par să treacă mult mai repede ca înainte este o iluzie creată de mass-media şi de societatea agitată în care trăim. Trăim într-un fel de transă, de-a dreptul hipnotică, fie că suntem în faţa calculatorului, a televizorului sau suntem implicaţi într-o activitate care necesită multă implicare şi agitaţie.

De aceea, fapt experimentat şi de subsemnatul e aidoma senzaţiei  că ne trezim de dimineaţă, dormim până spre seară şi atunci am avea impresia că ziua a trecut mult mai repede. Petrecerea timpului în faţa unui dispozitiv care, fie că recunoaştem sau nu ne asaltează cu o cantitate de informaţii mult mai mare decât am primi în mod natural, ne bruiază modul în care percepem timpul…

De aceea, această problemă ar trebui să nu mai devină obsesie şi să cădem în depresie, fără temei ! Iar a trăi cu grijă în plus, e neplăcut !

De aceea, să ne bucurăm de absolut fiecare clipă acordată cu generozitate de Stăpânul Cerului şi al Pământului !


Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Despre « scurgerea » timpului by Zadkielix alias D.M

 1. eumiealmeu zice:

  foarte intelepte ganduri. se pare ca dimineata oamenii nu sunt doar morocanosi… sau ai scris/o @de cu seara@?

 2. Zadkielix zice:

  Multumesc de apreciere, stimate domn!
  Recunosc ca acest articol l-am elaborat in 2 zile, dar momentele de inspiratie au fost primite, receptate tarziu, in noapte-spre dimineata!
  Acest subiect m-a intrigat si deopotriva m-a fascinat! De aceea am considerat sa-l tratez corespunzator, atat cat ma pricep!
  Daca s-a atins scopu, cu atat mai bine!
  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s