Cap au, minte ce le mai trebuie?


De zile intregi, presa ne-a bombardat cu stiri despre brandul de tara, plagiat, Elena Udrea &Co. S-au cheltuit sume fabuloase ca ai nostri sa ii convinga pe ai lor sa vina sa se relaxeze – sanchi! – in Romania, tara lui Hagi, Ilie Nastase, Nadia Comaneci.  Si, as mai adauga eu, a sportivului care a luat medalia la sarituri in apa si se antrena pe saltele…

Dar strainii nu trebuie sa vada mizeria, ci doar frumusetea unei tari care a dat celebra Miorita, unde ciobanul care urmeaza sa fie mazilit este instiintat de complot de oaia nazdravana, probabil „cartita” turmei.

Ei bine, in acest loc de basm si legenda, saracia musca adanc si nici vorba de promovare turistica. Desi locul unde s-ar putea face zace in mizerie si nepasare.

Statiunea prahoveana Slanic este la un pas de a intra in moarte clinica, titreaza azi Republicanul, ziar local prahovean. Si asta, pentru ca nu sunt bani sa se repare podul de la Prajani, desi autoritatilor centrale li s-a adus la cunostinta acest lucru.

Senatorul PSD de Valea Slanicului, Iulian Badescu, s-a adresat, sustin jurnalistii respetivei publicatii, din nou, ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, cu referire la situatia podului de la Slanic.

Om serios, saritor si deloc mistocar, Radu Berceanu a venit in intampinarea nevoilor comunitatii prahovene. Ba, ca un adevarat ministru destoinic, a gasit si solutii. “Deoarece, pana in prezent CNCF – SA nu a primit alocatia necesara care sa permita includerea in programul de lucrari RK 2010 a podului in cauza, a prevazut ca podul de la km 30 + 370 Buda-Slanic sa fie reabilitat prin reutilizarea unui tablier metalic recuperat de la podul km 209 + 154 de pe linia CF Focsani-Putna Seaca, transportul tablierului recuperat asigurandu-se de catre SC CONCEFA Sibiu SA, în cadrul contractului de execuţie de lucrări la podul km 209 + 154 Focşani-Putna Seaca, încheiat cu Sucursala Regională CF Galaţi. Costurile de proiectare si executie a reabilitarii sunt prevazute a fi finantate din transferul bugetar pentru reparatii curente la infrastructura feroviara publica”, i-a răspuns Berceanu parlamentarului prahovean cu ceva timp in urma.

Asa ca… totul e bine cand se termina cu bine.

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s