Mesaj catre mintile de tip… Reduccino


Am intrat in Saptamana Patimilor. Prilej pentru asa-zisii crestini de a-si arata credinta. Cum? Spunind tuturor cum au tinut ei post, manati de har, cite pomeni au facut si comentind pe toti cei care, nenorocitii! nu stiu riduiala in Sfinta si Apostoleasca Biserica.

Ca tacimul sa fie complet, mintea lor a mai gasit o caracteristica a crestinului: lipsa de energie. Femeile credincioase – acum ramine de vazut cui – vorbesc de parca au mincat numai miercurea si vinerea si atuci doar piine si apa. Ca asa cred ele ca inseamna sa fii smerit si  placut Domnului. Nu cred ca Iisus, cind propovaduia invataturile Sale, mai mult mima vorbirea.

In cele ce urmeaza, va voi prezenta o scrisoare – nu facatoare de minuni, din pacate, ca, daca era asa, primea si blogul asta donatii – a lui Publius Sentulus proconsul, functionar roman in regiunea Tigrului si Sidonului, catre Imparatul Roman Tiberiu.

    “Majestăţii Voastre şi stimatului Senat al Romei;
   Din partea Senatorului Sentulus Publius proconsul, salutare!

 Am aflat că doriţi să ştiţi cele ce acum vi le comunic prin această scrisoare: trăieşte aici un om care se bucură de mare faimă, anume Iisus Hristos.
   Poporul îl numeşte “Profet al Adevărului”, iar ucenicii zic că este Fiul lui Dumnezeu, cel ce a făcut cerul şi pământul şi toate cele ce au fost şi vor mai exista în univers!

   Şi-ntr-adevăr, Împărate, în fiecare zi se aud minuni din partea acestui Iisus Hristos.
 Printr-un singur cuvânt, el dă viaţa morţilor şi sănătate bolnavilor. Este de statură mijlocie şi de o frumuseţe fără seamăn, uimitoare, şi seamănă cu mama lui care este cea mai frumoasa femeie din lume.
 Părul sau este ca aluna coaptă şi îi coboară până la umeri: se împarte în două prin mijlocul capului, după obiceiul locuitorilor din oraşul Nazaret.
   Fruntea lui este lată, exprimând inocenţă şi linişte. Nicio pată, sau zbârcitură, nu se vede pe faţa lui puţin rumenă. Nasul drept, buzele subţiri, expresia nobilă, nu prezintă niciun argument pentru vreo critică logică, iar barba sa bogată, şi de aceeaşi culoare cu părul, este lungă şi se desparte în două prin mijloc.

  Ochii săi sunt albaştri-vineţi, blânzi şi senini. Privirea lui este însă aşa măreaţă, încât insuflă respect tuturor celor care îl privesc şi care se văd siliţi să-l iubeasca şi să se teamă de el.

   Lumina revărsată de faţa lui, este ca lumina soarelui, aşa încât este cu neputinţă a o privi cineva mai îndelung. Inspiră teamă acea lucire.
 Când însă povăţuieşte şi sfătuieşte, face aceasta plângând şi atrage iubirea şi respectul ascultătorilor.
    Se asigură că niciodată nu a râs, dar ochii lui veşnic lăcrimează.
   Braţele şi mâinile lui sunt foarte frumoase. Este foarte plăcut când vorbeşte, dar foarte rar iese în lume. Cât despre învaţătură, el atrage atenţia întregului Ierusalim.

   Cunoaşte perfect toate ştiintele, fără a fi studiat vreuna.
   Călătoreşte desculţ, sau încălţat în sandale romane şi cu capul descoperit.
   Se vorbeşte pe aici că asemenea om nu s-a mai văzut până acum prin părţile acestea.
   Mulţi iudei îl cosideră chiar ca Dumnezeu; alţii îl denunţă că lucrează contra legilor Majestaţii Voastre. Mă revolt foarte contra acestor iudei pizmaşi.Omul acesta nu a cauzat nici o nemulţumire niciunui om, niciodată.

Scrisă la Ierusalim,

Grupul X, luna a IX-a,

Al Majestăţii Voastre prea smerit şi supus servitor:
PUBLIUS SENTULUS Proconsul

NOTĂ: Scrisoarea fost descoperită în Anglia, într-o bibliotecă particulară, în jurul anului 1865. A fost publicată iniţial într-un cotidian englez, apoi într-o revistă bulgară cu titlul „Nova svetlina izraveslovie”, de unde a ajuns să fie tradusă, în scurt timp, şi în limba română.  Marturii despre Hristos (scrisoare publicata cu binecuvantarea PS Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului) – culegere text Istrate Iordan

Scrisoare oferita Lacasuri Ortodoxe, de Istrate Iordan

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s