Glenn Beck, comentatorul Fox News, aseamna crestinismul cu comunismul. Reactii


Glenn Beck, un comentator Fox News, cunoscut pentru apărarea libertăţilor americane şi opoziţia faţa de relele liberalismului, le-a spus ascultătorilor săi că “ar cam fi timpul să abandoneze cele mai multe dintre bisericile creştine”.
Într-un show radio, recent, care a fost difuzat pe mai mult de 400 de programe afiliate, susţine National Post, acesta le-a spus ascultătorilor săi să părăsească orice biserică care foloseste expresiile „dreptate socială” sau „dreptate eonomică”. „Insist să te uiţi după expresii ca ‘dreptate socială’ sau ‘dreptate economică’ pe site-ul web al bisericii tale”, a spus el.
„Dacă ai găsit aşa ceva, fugi cât poţi de repede de acolo. Dreptatea socială şi dreptatea economică, sunt expresiile-cod. Ti se pare că le zic oamenilor să-şi părăsească bisericile? Da!” a spus el,” dacă ai un preot care te conduce spre dreptate socială, găseşte-ţi o altă parohie. Fugi la episcop şi spune-i. [Întreabă-l] o laşi jos cu cu toată chestia asta cu dreptatea socială?”
Cu o ocazie ulterioră, pe canalul de televiziune Fox, acesta sustinea că atât comuniştii cât şi naziştii au subscris la filosofia „justiţiei sociale”. Deşi mulţi americani consideră justiţia socială mai degrabă ca aparţinând de unele tradiţii protestante şi evreieşti, comentatorii catolici au simţit că remarcile lui Beck li se adresează.
„Ceea ce a spus acesta este periculos, pentru că este o continuare a ideii conform căreia caritatea este echivalentă cu socialismul, iar abordarea prin care oamenii să rămână săraci este echivalentă cu comunismul – când, de fapt, ele sunt părţi constitutive ale creştinismului”, a spus rev. James Martin, un editor al Magazinului Iezuit al Americii, şi autor al unui nou lansat “Ghid iezuit – (aproape) Totul”.
„Beck este o figură importantă, cu o reţea imensă, populară, de radio-televiziune, nefiind un simplu administrator de blog. Deci, ceea ce a spus, necesită un răspuns”.
În comentariul său, Beck sugera însă că expresiile „dreptate socială” şi „dreptate economică” nu ar fi parte din Noul Testament. Rev Martin i-a replicat că Iisus a vorbit în mod special despre dreptatea socială, fără însă a folosi termenul exact.
În Huffington Post, rev Martin afirma:
„Intenţia lui Glenn Beck’s de a detaşa dreptatea socială de Evanghelie este o mişcare de detaşare a grijii faţă de săraci, de Evanghelie. Dar, o biserică fără săraci, şi o biserica fără dorinţa unei lumi sociale drepte pentru toţi, nu este biserică. Cel puţin, nu Biserica lui Iisus Hristos. Care a fost, de altfel, sărac”.
Joe Carter, un alt editor al unei reviste religioase care publică articole cu tematică ortodoxă, catolică, protestantă, dar şi evreiască, a interpretat în mod asemănător comentariul lui Beck, apreciindu-l ca fiind o campanie calomniatoare împotriva catolicismului.
Richard Land, un purtător de cuvânt al majorităţii conservatoare, şef al Convenţiei Baptiste de Etică, din Sud, şi preşedinte al Comisiei religioase a declarat ca cei mai mulţi creştini ar trebui să fie tulburaţi de cuvintele lui Beck’s.

Publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Glenn Beck, comentatorul Fox News, aseamna crestinismul cu comunismul. Reactii

  1. cristina zice:

    Astia ori nu stiu ce inseamna dreptate sociala, ori sint si ei vinovati si nu vor sa fie descoperiti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s