Popii din Rm. Vîlcea cer Domnului eliberarea primarului corupt


Nici o faptă nu rămîne nepedepsită. Sau, în cazul de faţă, fără urmări. Fiindcă primarul din Rîmnicu Vîlcea, Mircia Gutău, a fost băiat gigea şi a ştiut să se pună bine cu lumea influentă, iar acum, culege roadele muncii sale.
Asta în ciuda faptului că trece prin momente grele. „Am primit vestea arestării mele ca pe un trăznet, dar asta este viaţa, sînt un om puternic şi sînt convins că adevărul va ieşi la iveală. După cum ştiţi, în anul 2006 eu am fost primul caz important de corupţie raportat de România la Uniunea Europeană. În 2010, anul acesta, acum cîteva zile, se discuta despre un raport al UE care spunea că dintre personalităţi şi oamenii din politică nici unul nu face puşcărie, toţi sînt pedepsiţi ba cu suspendare, ba cu amînare şi iată că prin condamnarea mea România poate cîştiga puncte la acest capitol”, scria, pe blogul personal, în data de 29 ianuarie 2010, primarul Mircia Gutău.
Dar cum prietenul la nevoie se cunoaşte, toată suflarea în sutane din oraş s-a mobilizat şi a început să se roage cu ardoare la Tatăl Ceresc, deci nu la Zeus, pentru eliberarea celui dintîi gospodar al localităţii. Că, vorba aia, de cînd primarul a plecat, “şi frunzele s-au scuturat, florile au ofilit…”
Aşa că au început jelania pentru ca Dumnezeu să îi audă cum plîng după Mircia Gutău. Ziarul Adevărul publică, la rubrica de ştiri locale, informaţia că ÎPS Gherasim Cristea, Arhiepiscop al Rîmnicului, se roagă pentru eliberarea lui Mircia Gutău. “Episcopia era un şantier cînd a ieşit primar Gutău. El este un om deosebit, care ne-a ajutat foarte mult, iar măsura care s-a luat acum împotriva lui este îndoielnică. Tot ce s-a întîmplat cu primarul Rîmnicului este o răutate. Cel care a reclamat nu vede mîna care l-a ajutat. Eu şi preoţii ne rugăm în biserică pentru eliberarea lui Mircia Gutău. Prin tot ceea ce a făcut primarul s-a dovedit că a fost un om al tuturor, Rîmnicu Vîlcea fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai curate oraşe din ţară”, a precizat arhiepiscopul Gherasim, citat de sursa amintită.
Reamintesc că Mircia Gutău a fost arestat pentru luare de mită. Dar, ce îi uneşte mai bine pe clerici şi laici dacă nu banul? Orice comentariu este de prisos…

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Popii din Rm. Vîlcea cer Domnului eliberarea primarului corupt

  1. Offshore zice:

    orice comentariu este de prisor, dar si religia, inclusiv cei care o inscauneaza, nu se rezuma, de multe ori, la tot felul de ”ajutoare” din partea unor mari intelepti(vezi cazul becali, and more)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s