Kelemen Hunor tînjeşte după prima iubire


Chiar dacă destinul său a fost să preia frîiele Ministerului Culturii, sufletul său îşi doreşte, însă, cu ardoare, să se întoarcă la o mare iubire. Părăsită, pentru moment dar, cu siguranţă, niciodată abandonată.
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, vorbeşte, într-un interviu acordat NewsIn, despre cum noul program de viaţă nu îi mai permite să scrie. „De la 8 dimineaţa pînă la 10-11 seara sînt ministru al culturii şi mă ocup de chestiuni administrative. Îmi este imposibil să mă gîndesc că cineva se poate transforma în poet sau romancier de la 11 seara, să zicem, pînă în zori. Cu siguranţă, mă voi întoarce odată la această primă iubire, dar nu pot să spun exact cînd se va întîmpla”, a declarat acesta.
Pentru cei care nu ştiu, în anul 1995 a apărut la Editura Kriterion volumul de versuri Mínuszévek care a fost răsplătit în 1886 cu premiul pentru debut din partea Uniunii Scriitorilor din România; în 1999 apare la Editura Mentor din Tîrgu Mureş romanul A madárijesztők halála; un nou volum de poezii a fost publicat în 2001 la Editura Pallas Akademia din Miercurea Ciuc. Creaţiile sale literare au apărut în numeroase publicaţii din România şi Ungaria.

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s