Cel mai bun politician: Kelemen Hunor


„Nu ne vindem ţara!”, „Noi suntem aici pe veci stăpîni” şi alte sloganuri mai mult sau mai puţin naţionaliste reprezintă textele pe care românii le invocă de fiecare dată cînd maghiarii sînt numiţi în funcţii de conducere.
Nici nu este nevoie să vindem cuiva patria. Nici nu am mai avea ce da, dacă facem un calcul elementar. Şi atunci, la ce bun toată fanfaronada asta patriotică? Suntem români numai cînd ne punem brăţări tricolore, vopsim în roşu, galben şi albastru băncile de prin oraşe şi intonăm cu o mină mortuară ce se vrea gravă imnul la 1 Decembrie.
În rest, o dată ajunşi sus, facem ceea ce ştim mai bine: furăm. Aşa cum bine suna un titlu în Jurnalul Naţional: „Fură tata, fur şi eu, fură şi copilul meu”.
Astăzi am aflat că emisiunile celor două mari televiziuni de ştiri din frumoasa ţărişoară, loc de legendă, transmise de la Palatul Parlamentului, în fiecare după-amiază, sînt plătite din banii noştri. Adică plătesc ca să fiu manipulată? Ca să înghit o realitate prezentată de alţii, de nişte invitaţi – oameni politici care, în loc să fie la posturi, să dezbată şi să promulge legi, se joacă de-a vedetele? Ce-i asta, „Şcoala Vedetelor”?
Potrivit ziarului „Curentul”, „locaţiile studiourilor din Parlament, curentul electric necesar acestor transmisii, precum şi celelalte utilităţi sînt puse gratuit la dispoziţia celor două televiziuni, prin bunăvoinţa aleşilor noştri. Astfel, graţie mărinimieie parlamentarilor noştri, mărinimie pe banii noştri, să nu uităm, cele două televiziuni moguliene, Realitatea TV şi Antena 3, scutesc o bună parte din cheltuieli, transmiţînd aproape zilnic de la Parlament pentru că acolo totul e gratis pentru ei”.
Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a declarat, pentru ziarul citat, că studiourile celor două televiziuni au fost instalate la Palatul Parlamentului în baza unor solicitări aprobate anul trecut de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Totodată, acesta a confirmat că „nu există nici un contract încheiat între Cameră şi posturile Realitatea Tv şi Antena 3 pentru plata energiei electrice consumate de către ministudiourile din Palatul Parlamentului.”
„Din dorinţa de a afla cine au fost politicienii generoşi cu cele două televiziuni moguliene, am căutat în arhiva Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, unde am descoperit stenograma şedinţei conducerii Camerei din 30 martie 2009, în care s-a aprobat, cu un singur vot „împotrivă”, cel al deputatului UDMR Kelemen Hunor, solicitarea Realităţii Tv de a-şi amplasa un studio în Palatul Parlamentului. În rest, deputaţii Adrian Năstase, Bogdan Olteanu, Roberta Alma Anastase, Ioan Oltean, Dumitru Pardău, Valeriu Ştefan Zgonea, Gheorghe Albu, Dan Ştefan Motreanu, Mircea Nicu Toader, Gelu Vişan, Aurelia Vasile, Eugen Nicolăescu, Marton Arpad Francisc şi Varujan Pambuccian au fost mai mult decît încîntaţi de solicitarea trimisă de Realitatea Tv, fără să îşi pună problema costurilor ce cad în spinarea bugetului şi, implicit, a contribuabililor”. Costul energiei electrice consumate de instituţia în cauză, anual, se ridică, potrivit autorilor articolului, la 116 miliarde de lei vechi, bani pe care îi plăteşte fiecare din noi.
Şi, atunci, cine vinde ţara şi cui? Aruncaţi-vă măştile, români, şi gîndiţi – care mai vreţi, care mai puteţi: ne vor ungurii ţara?
Eu nu cred în clasa politică. Pentru mine, toţi politicienii sînt la fel. Dar, de ceva vreme, încep să observ că mai există o specie aparte, din păcate, prea puţin mediatizată, pentru că nu se încadrează în tiparul politicianului dîmboviţean, care aruncă cu noroi în toţi cei care nu sînt cu el, care e plin de tupeu şi atît. Este vorba despre omul care, astăzi, se află în fruntea Ministerului Culturii şi Cultelor, Kelemen Hunor.
Din păcate, cu o floare nu se face primăvară…

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cel mai bun politician: Kelemen Hunor

  1. olahus zice:

    Deocamdata am o parere destul de buna despre KH si totusi cred ca te cam grabesti sa ii conferi titlul de „cel mai bun politician”. De ce? Voi reveni cu parerea mea, mai pe larg

    Olahus

    PS: Merci de link 🙂 , o sa pun si eu unul catre tine, cand am mai mult timp

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s