Masonii francezi se dezbracă de secrete


Astăzi, în incinta Marelui Orient al Franţei (GODF), rue Cadet de Paris, s-a deschis pentru public Muzeul Francmasoneriei.
Evident că fanaticii religioşi vor cîrcoti şi vor scuipa în sîn citind asta, deoarece mintea lor plină de stereotipii şi idiosincrazii consideră că masonii sînt oamenii Satanei, posesori de paşapoarte cu cip şi cei care l-au adus la putere pe Băsescu, după cum suna o „atenţionare” de la Info Diagonal, site-ul unde găseşti de toate, mai puţin respectarea normelor ortografice. Ei nu slujesc la doi stăpîni, sînt oameni liberi. Oare îngustarea oricărei viziuni, făcută conştient de către majoritatea clericilor, nu constituie un atentat la libertatea de gîndire a omului? Îndoctrinarea nu este tocmai îngrădirea libertăţii, mult trîmbiţată de cei care îşi zic creştini şi fac paradă cu asta? „În spatele sistemului perfect al cărţii de credit, al codului de bare, realizat prin computer, se ascunde o dictatură universală, se ascunde sclavia, robia faţă de antihrist”(cuviosul Paisie Athonitul).
Totul este pus, evident, pe seama semnelor care indică venirea vremilor, a sfîrşitului lumii. Orice om, cu o minimă cultură generală, a auzit sau a citit despre asta în cărţi destul de vechi. De sute de ani, o parte a preoţilor îşi ţin credincioşii aproape insuflîndu-le groaza că nu mai au zile multe de trăit. O dată paranoia instaurată, restul… e cancan, dacă ar fi să parafrazez o reclamă celebră.
În secolul trecut, în Transnistria a trăit un călugăr, Inochentie de la Balta. Venerat, cu sute de adepţi, acesta s-a făcut remarcat tocmai prin propovăduirea sfîrşitului veacurilor. Oameni mulţi şi-au lăsat averile şi l-au urmat, trăind în mizerie – la propriu şi figurat. A venit sfîrşitul lumii? Încă nu.
Ce vor putea vedea vizitatorii muzelului? Păi, în primul rînd, după cum informează Lăcaşuri Ortodoxe, acolo sînt prezentate sute de obiecte masonice – insigne, tablouri reprezentînd ritualuri de iniţiere – portrete ale unor masoni „istorici” şi obiecte care au aparţinut acestora (Dumnezeule, cetăţeni! Închinaţi-vă la moaşte, nu la cei care s-au vîndut Satanei!), cum ar fi sabia de „venerabil” a lui La Fayette şi obiecte ale lui Voltaire şi Jerome Bonaparte.
Muzeul mai prezintă o colecţie de ceramică cu decoraţiuni masonice din secolul al XVIII-lea, prezentată de către „Marele Maestru” ca fiind „cea mai importantă din lume”. Muzeul evocă luptele la care au participat francmasonii, perioada revoluţionară şi dezbaterile asupra laicităţii, informează Lăcaşuri Ortodoxe.
Expoziţia permanentă va fi completată de prezentări temporare şi tematice, cu mai mult de o mie de piese, au spus oficialii muzeului, citaţi de AFP.

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s