Fonduri europene pentru Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor


          Deşi, de regulă, sunt o adevărată cîrcotaşă atunci cînd vine vorba despre cler şi bani, iată că, de data aceasta, lucrurile vor sta invers. Motivul este simplu: o ştire apărută în ediţia de azi a Ziarului Financiar, publicaţia pe care o deschid în fiecare dimineaţă, m-a făcut să privesc lumea oamenilor în sutană cu alţi ochi.

          Şi asta pentru că, dînd la o parte veniturile obţinute la cutia milei şi alte donaţii, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a cîştigat un proiect prin care a solicitat fonduri europene nerambursabile în valoare de 2,5 milioane de lei. Banii vor fi folosiţi în scopul creării a două centre de resurse pentru servicii sociale în Slobozia şi în Galaţi, precum şi pentru pregătirea a 45 de formatori certificaţi în economia socială.

          Proiectul a fost cîştigat în cadrul programului de resurse umane „Dezvoltarea economiei sociale”, informează ZF.

          Care este scopul acestui proiect? „Scopul proiectului este promovarea conceptului de economie socială în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Est şi a modelelor de structuri economico-sociale, astfel încît parohiile, mediul de afaceri şi alţi factori interesaţi să poată iniţia structuri similare (…)”, ZF.

          Potrivit publicaţiei citate, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a mai derulat un proiect pentru deschiderea unui centru de consiliere şi sprijin pentru familiile aflate în dificultate, care are ca scop dezvoltarea serviciilor sociale adaptate nevoilor populaţiei în vederea „incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile din municipiul Slobozia şi din localităţile învecinate, program care a beneficiat de o finanţare nerambursabilă prin programul PHARE”, susţine ZF.

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Fonduri europene pentru Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

  1. baricada zice:

    Eu sunt tentat să cred că şi proiectul ăsta e mai degrabă menit să acopere oarece finanţări pentru deziderate ce vor rămâne ascunse ochiului muritorului de rând. Adică, în cel mai bun caz, din ţşpe lei alocaţi proiectelor doar o mică parte vor fi folosiţi în scopul declarat oficial.
    Vorbesc din experienţă. Plus că Vicenţiu Grifoni (sau madame Vornicesco, cum îl alintă „apropiaţii”) a fost trezorierul Patriarhiei ani de zile, până ce Daniel s-a gândit să-l retrogradeze prin avansare şi să-l îndepărteze, oarecum, de tentaţia ochiului dracului… Oare de ce?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s