Adevăratele Provocări


Iată o informaţie obişnuită, chiar banală: “La Biserica “Naşterea Maicii Domnului” – Talpalari din Iaşi va avea loc … o nouă conferinţă cu titlul “Cum poate răspunde creştinul provocărilor lumii de azi”. Va fi  condusa de pr. Constantin Sturzu, consilier pe Sectorul cultural şi comunicaţii media al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi de maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de formare şi consiliere “Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Iaşi. La conferinta vor mai participa pr. asist. dr. Ioan Valentin Istrati, expert cultural în cadrul  Arhiepiscopiei Iaşilor, şi ierod. Ioan Pantea de la Mănăstirea Golia din Iaşi.”

Ei bine?!

De mult am considerat că preoţii tuturor cultelor – nu doar creştine, ci şi musulmane, iudaice et. –  ar trbui să se ocupe în mod direct de pregătirea fundamentală a enoriaşilor şi credincioşilor lor pentru uluitoarele transformări pe cere le suferă planeta şi specia umană. În plan laic o muncă de prognoză şi avertizare s-a început demult. Sînt deja clasici Alvin Toffler, Jean Jaques Servan-Schreiber, Carl Sagan. Shaun Riordan şi mulţi alţii

E bine că se ţin astfel de conferinţe, tot respectful pentru organizatori, dar am foarte mari îndoieli cu privire la cît de conştienţi sînt toţi aceşti preoţi în munca lor de atenţionare, de amploarea inimaginabilă de către minţi obişnuite, a viitorului care ni s-a pregătit deja.

Priviţi un simplu exemplu:

 http://www.cyber-rights.org/interception/

La o simplă privire ne lămurim cu ce handicapuri se confruntă preoţii care se înhamă la o muncă de avertizare care ar trebui să aibă cît de cît, efecte în public. Cea mai mare parte dintre preoţii parohi – cei cu acces direct la masa de enoriaşi – nu cunosc limba engleză, iar noile generaţii de preoţi, cu masterate, doctorate şi cursuri intensive prin diferite locuri din lume sînt déjà din altă plămadă făcuţi, cu alte tendinţe şi ambiţii decît aplecarea spre înţelegerea mecanismelor actuale de Putere. Primul pas pe acest drum este ca preoţii să înţeleagă că omul asistă acum la un straniu şi uluitor experiment: lumea “noastră” a devenit ostatica celei mai subţiri elite, o elită care concentrează mai multă Putere decît s-a putut strînge vreodată în mîinile unui grup uman. Astăzi, Controlul este mai vast, mai efficient şi mai acceptat ca oricînd în istorie. Imperativul impus cu forţă astăzi, cu efecte greu de prevăzut, este “devenirea întru Putere”, pentru avem de-a face cu mai mult Bush decît Shakespeare şi cu mai multă tehnologie decît umanism. Iar în următorul deceniusistemul Controlului global va fi desăvîrşit, permiţînd afirmarea nivelului următor, cu efecte în însăşi persistenţa biologică a omului. Iată cum, predestinarea a părăsit natura sa divină, devenind o constantă exclusive umană şi, implicit politică, în esenţa ei.

Credeţi că preoţii de mai sus şi multe mii ca ei, înţeleg asta?

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Adevăratele Provocări

  1. Vlad Ionut zice:

    tocmai pentru că înteleg ce zice articolul fac ceea ce fac.
    hai să ne gândim sumar: omul s-a născut preot sau preotul s-a născut om?

  2. baricada zice:

    Încearcă linkul şi, dacă, îţi place, poate îl postezi:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s