Românul în timpul crizei: murdar şi „însetat”


Ca să îi rămînă bani de mîncare, multă şi proastă, plină în grăsimi, românii au decis să scadă nişte produse de pe lista de cheltuieli. Au luat ei frumos listuţa cu care, de regulă, mergeau la magazin şi au început să bifeze. Victime le-au căzut, firesc, produsele „de fitze”, cum ar fi săpunurile şi detergenţii. Ce mama mă-sii, pe timpul bunicii nu erau aşa de multe chimicale! Iar lumea trăia bine, poate mai bine ca acum! Şi-au spus mulţi, care şi-au amintit că, în vremi străvechi, oamenii spălau hainele la rîu şi erau curate, nu?

Iar în privinţa igienei corporale, nu e nevoie de atîta săpun, că doar nu am stat lîngă ţeava de eşapament a vreunui tractor, să fim murdari. O baie pe săptămînă este mai mult decît suficient.

„… detergenţii – unul dintre cele mai mari segmente din sectorul bunurilor de larg consum nealimentare şi-au diminuat vînzările cu 18% anul trecut faţă de 2008” notează, în ediţia de astăzi, Ziarul Financiar.

Nici băuturile nu au mai fost cumpărate în cantităţi mari. Potrivit aceleiaşi publicaţii, s-a redus semnificativ consumul de băuturi alcoolice. Vai, în România, s-a redus consumul de alcool?! Dar e strigător la cer! Pe toţi sfinţii! Cum e posibil aşa ceva?! Cuuuuummm?

Înainte ca strigătul meu să se piardă în pustiu,  ZF ne dă răspunsul: oameni mai puţini pe şantiere, consum redus de alcool.

Oameni buni, cei care staţi în fruntea ţării: deschideţi iar şantierele! Clasa muncitoare are nevoie de locuri de muncă, firmele producătoare de alcool au nevoie de vînzări. Nu îngropaţi economia!

Doreii patriei ştiu că în unire stă puterea, unde-s doi, puterea creşte şi consumul tot sporeşte!

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s