Operaţiunea „BoyScut” şi sportul românesc


Da, tot românul a aflat: vom avea ditamai Scutul fără să cîrîim ca polonezii şi fără să ne uităm la mărunţiş. Cei cîţiva licurici care mai pîlpîie în ţara asta au decis astfel, cu o viteză care frizează orice slugărnicie. Deja s-a pornit morişca spectacolului politic televizat, iar românul e pus imperativ să dea cu anatema într-o ţara ca Iran. Despre a cărei excepţională istorie habar n-are, că în şcolile noastre nu se predă.

Pentru o simplă deschidere de subiect spun şi eu trei idei pe care le asociez cu viteza de reacţie rapidă a nucleului de licurici Băsescu-CSAT.

N-avem nimic în clipa asta cu care să ne mîndrim, dar avem Scut. Ne-am scos şi din speculaţii geostrategice SF, spunînd că asta n-are treabă cu Rusia.

În loc de sport, avem Scut. La americanii care ne joacă pe degete sportul este unul din elementele cheie ale vieţii, îşi cresc copii în tabere de cercetaşi, îi adaptează de mici la viaţa reală. Sînt în continuare un popor de colonizatori. La noi s-a sistat şi bruma de sport din şcoli. Dar avem Scutul ăla, american.

Totuşi, ca aliaţi-vasali, punctul de vedere românesc nu trebuie săa devină locul geometric în care vederea se reduce la un punct.

Acuzat de „Le Figaro” (22 aprilie 2005) că face confuzie între „alianţă” şi „vasalitate” faţă de SUA, prins între GUUAM şi CEFTA, preşedintele Băsescu a dat atunci din colţ în colţ.

Iar ţugulanului nu i se explică faptul că americanii nu vin degeaba pe malul Mării Negre, ei vor porni războaie de aici. Zona noastră nu este doar „frontiera” NATO, ci şi avanpost, trambulina pentru operaţiuni foarte concrete. Pe noi ne duc cu zăhărelul Iran, dar proiecte “for a new American century” sînt pe 50 de ani înainte. Toate, cu războaie, fără excepţie.

La noi, nu există un singur politician care să fi propus un proiect naţional pe 30 de ani, cum cerea Mihail Şora: “Ce vrem să fie ţara asta peste 30 de ani? Dacă nu-ţi pui această întrebare nu eşti om politic”. Ei?

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s