Un interlop la Curtea unui Preşedinte


România este o entitate tot mai difuză, se diluează zi de zi devenind un artefact de tipul semi-republică prezidenţial-rromanescă. La aceasta contribuie nu doar mutarea capitalei de la Bucureşti la Bruxelles şi delegarea de suveranităţi, ci şi penibila prestaţie a mai marilor zilei, indivizi de care am neşansa să fiu condusă. Adică, Traian Băsescu conduce deocamdată epava România, în timp ce ocultul Mircea Băsescu conduce lejer Rromania manelistă.

Evenimentele din ultimele zile confirmă ceea ce ştiam de mai mulţi ani ca fiind evidente pentru românii de bun simţ ce locuiesc încă pe acest aberant teritoriu. Traian Băsescu conduce, de fapt, ficţiunea politică „România”, membră a ONU, a NATO, a UE, a Rotary Club, a Bn’ai Brith, a Gypsy Kings, a Jockey Club, a…

La nivel înalt se petrece ceea ce la nivelul capitalelor de judeţ s-a definitivat deja: grupurile de interese nu mai sînt structuri de partid închise, ci mixaje politico administrative, hibrizi malefici partid-poliţie-justiţie-ţigani, hibrizi ce justifică percepţia internaţională actuală a ţării. O curiozitate – citeşte, „tumoare” – manelistă la marginea de Est a UE.

Necazul nu este că Băseştii se poartă astfel, ci că o cohortă de ofiţeri din serviciile secrete le ţin trena într-o dulce lepădare de interesul naţional.

Nici măcar nu pot să mai urlu „Ruşine, Românie!”, ca pe vremuri Sabin Gherman, pentru că România pe care o ştiam, demnă, prestigioasă, invidiată, model internaţional, Grădina Maicii Domnului, ţară de basm şi dor de casă, nu mai există.

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s