„Termopane, termopane”, capu-i plin de „neuroane”


Am devorat biblioteci, motiv pentru care uneori sunt atât de vocal, alteori sunt atât de coerent, de cele mai multe ori am perfectă dreptate şi nu sunt prost niciodată”. http://www.florinchilian.ro/ 

Aş fi vrut ca rîndurile de mai sus să fi ieşit din puţul gîndirii mele, dar, din păcate, nu dispun de o gîndire abisală. Numai o persoană numită de Realitatea Tv „jurnalist”, cum este cazul lui Florin Chilian, putea ascunde atîta înţelepciune şi adevăr absolut pe blogul său.

Şi ar fi stat mult şi bine, fără ca eu să bănuiesc măcar. Soarta, însă, a vrut ca adevărul să îmi fie revelat, o dată cu deschiderea www.reportervirtual.ro, cînd am aflat că, printre atîţia deontologi, jurnalişti, formatori de opinie, a mai apărut o specie: jurnalistul-trubadur. „Un arici pe-un cîmp de maaaaci”

Dar ce vrea să spună autorul textului de mai sus? Carevasăzică, e om dintr-o bucată: ori e vocal, ori coerent, ori are dreptate, dar niciodată toate la un loc. Adică, ce înseamnă asta, că, atunci cînd e vocal, nu e coerent şi nu are dreptate, cînd e coerent, nu e vocal, iar cînd are dreptate nu e nici vocal, nici coerent? Capacitatea intelectuală a unui asemenea personaj, modul său de gîndire şi prisma prin care priveşte realitatea tulbură în cel mai înalt grad. Cred că şi Freud, cu toată psihanaliza lui, s-ar fi dat bătut şi ar fi recunoscut geniu, fără nici o incursiune în copilăria celui care povestea, în urmă cu mai bine de cinci ani, în celebrul cîntec despre termopane că s-a născut cu trei mînuţe, „Poate că mama cu tata au fost fraţi cînd erau mici”.

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s