Conflictul între Mitropolia Basarabiei şi cea a Moldovei şi Chişinăului, reloaded


Că Duhul Sfînt nu mai sălăşuieşte de mult prin trupurile majorităţii preoţilor, ştiam. Că purtătorii de sutane se încaieră, sanchi, în numele credinţei şi în binele enoriaşilor, se vede cu ochiul liber. Dar să se ia la bătaie chiar în incinta Tribunalului, asta spune multe, în special că dracu’ le-a luat minţile în asemenea hal, încît au uitat şi de proverbiala ipocrizie clericală.

 În data de 22 ianuarie, adică acum vreo săptămînă, pe la ora 11.00, la Judecătoria Teleneşti, din Republica Moldova, urma să fie examinată cererea de revizuire depusă de către Vasile Aparatu, preot din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Chişinăului, împotriva unei hotărîri irevocabile din anul 2005 prin care i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra terenului şi bisericii în construcţie din satul Mihalaşa, raionul Teleneşti, după Parohia Ortodoxă Română “Naşterea Maicii Domnului” din cadrul Mitropoliei Basarabiei, informează www.stiri.lacasuriortodoxe.ro, care citează surse din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Cu alte cuvinte, cei care “l-au dat în gît” pe preotul Aparatu sînt cei atacaţi în instanţă. S-o fi spunînd în Cartea Sfîntă că nu trebuie să ştie stînga ce face dreapta, dar asta se poate aplica, zic eu, numai în cadrul fiecărei structurI bisericeşti. Cînd stînga nu face corp comun cu dreapta, atunci tăcerea nu se mai impune.

Conflictul dintre cei doi umili slujbaşi ai Domnului (aşa zic ei, în realitate se vede că ei slujesc intereselor personale şi de grup) nu este decît o praf în ochi pentru enoriaşii “săraci cu duhul”, “fericiţi”. Săracii, se amăgesc crezînd că lupta asta, pasiunea cu care se zbat pentru locaşul de cult le va aduce mîntuirea şi “Împărăţia Cerurilor”, promisă de Iisus în “Fericiri”. Aceşti bravi Don Quijote ai Bisericii, care dau şi nu iau, care cred în păstorul cel bun fără să vadă faţa hidoasă a omului pus să Îl slujească pe Dumnezeu şi nu material, vor fi mereu mase de manevră în slujba unora care se folosesc de cele sfinte pentru a-i ţine aproape, în supunere şi umilinţă, pe enoriaşii lor.

Adevăratul război este între Mitropolia Basarabiei şi cea a Moldovei şi Chişinăului.

Cauzele le puteţi citi aici http://www.mitropoliabasarabiei.ro/cauzele_conflictului.html.

Pînă cînd  mai-marii celor două Mitropolii nu vor îngropa securea războilui, este puţin probabil ca, în teritoriu, lucrurile, să se liniştească. Dar nici atunci nu cred că va fi pace…

Pentru că preoţii, în dorinţa de a-şi ţine aproape credincioşii, din ce în ce mai puţini, apelează la tot felul de tertipuri pentru a-i manipula. De la icoane făcătoare de minuni, la găsirea de moaşte în timpul pelerinajelor, oamenii în sutană fac orice. Pentru că banul le întunecă minţile, iar Doamne-Doamne este doar jobenul cu care aceşti circari alimentează false iluzii oamenilor.

P.S. Nu neg că există şi oameni cu har, preoţi buni în adevăratul sens al cuvîntului, smeriţi şi drepţi, dar numărul lor este tot mai mic. Capitalismul bisericesc se întinde ca o plagă.

„Dacă vrei să ştii ce crede Dumnezeu despre bani, uită-te la oamenii cărora i-a dat” (Dorothy Parker).

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Conflictul între Mitropolia Basarabiei şi cea a Moldovei şi Chişinăului, reloaded

  1. baricada zice:

    Mi-aş permite să-ţi înaintez o întrebare… Ai accepta să fii publicată într-un ziar de provincie, la pagina de „comentatori”?..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s