Spirit şi caracter


Cunoscătorii ştiu că spiritul nu poate fi compensat cu mase plastice, cu circuite electronice sau cu programe de computer. Spiritul are nevoie de semnale din aceeaşi familie imaterială de sensuri şi de conexiuni.

De aceea, zeii lumii noastre au ajuns la amurgul lor, pentru că au dirijat orgoliul omului să înlocuiască naturalul cu artificial şi spiritul cu forţa.

Nu avem ştiinţă să fie în pregătire, undeva, un zeu nou şi cu destulă putere ca să umple golurile actuale ale credinţei. Să preia conducerea autoritară a panteonului de divinităţi ramolite şi sterile ce au ajuns să se sfîşie între ele cu o sălbăticie şi cu un fanatism pe care prietenul Huntington abia le bănuia. Căci, fratricid e muşcarea fiilor lui Allah de către fiii lui Christ şi invers.

Pe de altă parte, răul politic derivă, cel mai adesea, din absenţa caracterului la persoanele ajunse în miezul exerciţiului politic. Ca armonia să fie posibilă, aceste persoane trebuie puse în imposibilitatea manifestării propriei naturi. Grea treabă, pentru că absenţa caracterului la aceste persoane este tocmai motorul care le dezvoltă autoconservarea.

Lipsa de caracter naşte tactici care erodează umanitatea proprie a indivizilor respectivi, dar şi părţi din personalitatea celor din jur.

Lipsa de caracter este uterul abuzului politic.

Lipsa de caracter ajută minciuna să ia forme ale adevărului şi tot ea îmbracă ipocrizia în afirmaţii veridice.

Lipsa de caracter la oamenii de stat este crimă de lezmajestate, un pericol mortal la adresa statului însuşi.

Iar în acest moment, în ianuarie 2010, lipsa de caracter a devenit o boală cronică a celor ce hotărăsc destinele românilor. Adevărata tranziţie nu e de la un sistem la altul, ci unul de caractere. Credeţi că această tranziţie mai poate avea loc?

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Spirit şi caracter

  1. baricada zice:

    Frumos şi, sper eu, şi folositor… În plus, îmi face o plăcere deosebită să te anunţ că… tocmai ţi-a fost decernat un premiu. Pentru a afla despre ce este vorba intră pe http://baricada.wordpress.com/2010/01/27/arbeit-macht-ss-scriitor-superior/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s