De ce?


 Notă: 10 răspunsuri pentru non-românii care se întreabă ce este România. În cele ce urmează, cuvîntul „România” este un nume comun şi defineşte o ficţiune locuită de alte ficţiuni cu drept de vot, ce plătesc impozite şi taxe.

1. De ce este România în Europa?

Pentru că geografia este irevocabilă şi nu se poate frauda.

2. De ce este România membră a Uniunii Europene?

Pentru cele de mai sus şi din cauza cointeresării tuturor corupţilor elevaţi şi cu vechime din „Comunitatea Cărbunelui şi Oţelului”.

3. De ce este România membră a NATO?

– Pentru că acolo a îmbrîncit-o Osama ben Laden în inspirata sa zi de 11 septembrie 2001 şi nu pentru meritele găştii neo.secu.comm.org , cea care şi astăzi o conduce;

– Şi pentru că în drumul intereselor puterilor globale, dinspre România se aude periodic doar zumzăitul lui „Oh, Yes Sir!”

4. De ce este România cea mai coruptă ţară din Uniunea Europeană?

 Păi, este foarte simplu: pentru că a valorificat în mod optim în doar 20 de ani „de libertate” o moştenire delincvenţional-fraudulos-mituitoare („Bacşiş”) funcţională şi perfecţionată de şase secole!

5. De ce uimeşte astăzi Bucureştiul sumedenia de capitale europene şi transatlantice care o privesc cu atîta condescendenţă?

 Pentru că îndărătul fiecărei acţiuni de pagina 1 a ziarelor şi tabloidelor occidentale se află unul sau mai mulţi români. Raportul de ştiri Bine-Rău este de 5 la 100, în interpretări pertinente. Reacţia este tipică occidentalilor, ei şi-au dezvoltat în timp, pînă la perfecţionare, gestul uimirii: „oh, românii ăştia, sunt mereu surprinzători, cînd te aştepţi mai puţin, fac ceva şocant!… Dar e normal, nu sînt ei romii cu capitala la Budapesta?”…

6. De ce Micul Paris nu mai există decît între monumentele din cimitirul Bellu?

Pentru că anormalitatea are buletin de Bucureşti, inclusiv în arhitectură.

7. De ce renaşte cinematografia românească?

În nici un caz, din cauză că România ar fi revenit la o normalitată, măcar culturală, ci tocmai pentru că toate scenariile, oricît de oribile, sînt posibile aici. Dintotdeauna, occidentalii au gustat subcultura altora, iar cineaştii noştri le confirmă acest clişeu şi primesc şi premii pentru aceasta. Ba le mai deschid şi cîte o cărăruie spre Oscar. Cu Nobel e mai greu. Degeaba se laudă „patrioţii naţionale”. Nimeni nu a luat un premiu Nobel pentru România, ci nişte nativi, nişte originari din România au fost laureaţi pentru SUA şi pentru RFG. Nu te poţi mîndri o secundă cu ce nu-i al tău, iar Palade şi Műller nu mai aparţin României. Punctum.

8. De ce este afişată atîta bogăţie deşănţată în Capitala României?

Pentru că în restul ţării săracii au bunul simţ să tacă.

9. De ce are OglindaTV o audienţă crescută în România?

Pentru că este oglinda societăţii contemporane româneşti: decăzută, needucată, coruptă, veleitară, mincinoasă, lipsită de bun simţ, mitocană, putredă în administraţia publică, drogată şi sexualizată la tineret, resemnată la vîrstnici, bolnavă la decizii şi incertă la viitor. Ei? Toţi cei care o reprezintă sînt prezenţi în această listă, inclusiv preşedintele Traian Băsescu şi secondanta credincioasă, Elena Udrea (restul nu-i tăcere).

10. De ce se repetă istoria în România?

– Pentru că, în România revoluţia nu şi-a devorat fiii ca în revoluţia franceză, ci i-a îngrăşat cu roadele minciunilor despre propria desfăşurare;

 – Pentru că un electorat sado-masochist politic ţinut în tîmpire audio-TV vrea neapărat să-şi merite conducătorii;

– Pentru că, în calitate de un popor de mereu adormiţi, ne merităm din plin textul Imnului Naţional;

– Pentru că ne-am ucis dictatorii într-o zi de Crăciun, dar nu şi pe asasinii lor.

Anunțuri

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la De ce?

 1. offshore zice:

  ai dreptate in tot ce spui.

  • rasfatzika zice:

   @offshore: mi-aş fi dorit să nu am dreptate şi să trăiesc într-o ţară unde bătaia de joc, corupţia, minciuna nu sînt legi nescrise, dar aplicate „cu sfinţenie”. Din păcate, avem ţara pe care o merităm.

 2. baricada zice:

  100% îndreptăţit de realitate. Cred ca ar trebui sa continui cu răspunsurile la alte 10 întrebări, si tot asa. Continuă!..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s