A început demogulizarea!


   Nici nu a trecut bine campania electorală, că proaspătul preşedinte, re-alesul Traian Băsescu, pare că începe să pună în practică promisiunile din campanie. Şi aceasta cu atît mai mult cu cît se pliază pe dorinţele “sufleţelului său”. Iată, aşadar, a început “demogulizarea”. Iar primul pas a fost făcut: averea directorului Televiziunii Române, Alexandru Sassu, a intrat în vizorul ANI.

Show must go on!

Lucrurile nu s-au petrecut brusc “şi dintr-o dată”. În data de 22 decembrie 2009, adică după ce totul începea să intre pe un făgaş – normal sau nu, depinde de cum vede fiecare realitatea – deputatul Partidului Democrat Liberal, Cezar Preda, adresa o interpelare preşedintelui-director general al SRTv, Alexandru Sassu.

          După ce face o trecere în revistă a atribuţiilor legale ale Televiziunii Publice şi conducerii acesteia, Preda trece la reproşuri. “Vă reamintesc aceste prevederi legale pentru că se pare că dumneavoastră, domnule director general Alexandru Sassu, le-aţi uitat cu totul în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din România din 2009. Comportamentul dumneavoastră a fost unul fără precednt şi nu poate fi trecut cu vederea, întrucît sînteţi la conducerea unui serviciu public, nu a unui post comercial, aţi fost numit de Parlament şi sînteţi plătit din bani publici”.

          În fapt, greşeala lui Sassu este, în viziunea lui Preda, adică a PDL-ului, absenţa organizării unei dezbateri între principalii candidaţi la funcţia supremă în stat şi afirmaţia făcută de comentatorul meciului de fotbal Unirea-Urziceni – FC Sevilla. Întîmplător sau nu, Mircea Geoană, candidatul PSD la preşedinţie, era în tribune. Fapt netrecut cu vederea de comentator.

  Nici de către deputatul PDL, care a considerat că TVR a fost părtinitoare. “Prin aceasta, conducerea TVR şi-a încălcat obligaţia de a asigura pluralismul, dreptul la libera exprimare a ideilor şi opiniilor candidaţilor, dreptul la informarea corectă a telespectatorilor TVR, plătitori de taxă, subordonîndu-se intereselor PSD”.

Dreptul la liberă exprimare, pe care Preda consideră că TVR-ul l-ar fi încălcat prin menţionarea lui Geoană ca spectator la un meci de fotbal, dovedeşte că democrat liberalul urmează trendul partidului care a acuzat în campania electorală televiziunile că fac jocul mogulilor. Rezultă din formularea deputatului Cezar Preda că unica vină a Televiziunii Publice a fost menţionarea lui Geoană. Fără nici o altă adăugire.

          Ca un adevărat cavaler medieval, acest Don Quijote al vremilor noastre, deputatul PDL “îi aruncă mănuşa” lui Alexandru Sassu, cerîndu-i să spună românilor cum a putut să îşi calce jurământul de a îndeplini “cu onoare, cinste şi fără părtinire atribuţiile” ce îi revin funcţiei, că, deşi este numit de Parlament, el face jocurile PSD-ului?  

          Tot o dovadă de părtinire a fost şi cea care a dus la anularea unei dezbateri între principalii candidaţi la funcţia supremă în stat. În data de 18 noiembrie 2009, în platoul din Calea Dorobanţilor ar fi trebuit să fie prezenţi Crin Antonescu, Traian Băsescu, Mircea Geoană, Sorin Oprescu şi Corneliu Vadim Tudor împreună cu George Becali. Supărat că Sassu a interpretat în legea lui pluralismul şi libera exprimare, precum şi dreptul cetăţeanului la informare corectă, Băsescu a reacţionat: “Constat că avem un al treilea mogul… Alexandru Sassu”.

Şi au trecut zilele…

 

Zilele trecute, www.reportervirtual.ro publica „ANI se autosesizează în cazul averii şefului TVR”. Se ridică şi alte întrebări: cum de ziare precum Gardianul, Ziua, Cotidianul s-au închis, ştiut fiind faptul că, în campania electorală, au fost anti Băsescu? Chit că se poate da vina pe datoriile acumulate…

 

 

Reclame

Despre răsfătzika

Sunt un om obişnuit. Obişnuit să cârcotească.:)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la A început demogulizarea!

  1. Vasile Gheorghe zice:

    Se leaga, asta am spus si eu. Dupa cum raman la parerea ca nu e niciun castig pentru platitorii de taxa radio-tv sa asiste la schimbarea unei porcarii printr-o alta porcarie. Totusi, daca erau baieti „supţiri” (nu sunt), talibanii respectivi puteau sa-si concentreze tirul pe un singur subiect „greu”, cum ar fi, de pilda, TVR Info. Aia da, mostra de bataie de joc pe banii contribuabililor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s